TSK získala nedávno pro rekonstrukci zatím nepravomocné stavební povolení a podle místostarosty plánuje s pracemi začít letos. Práce mají podle projektu zahrnovat zvýšení bezpečnosti silnice, doplnění přechodů pro chodce, opatření pro cyklisty či výsadbu stromů.

Úprav se dočká také prostranství u Alberta na spojnici Peroutkovy s ulicemi Na Václavce, U Mrázovky, Na Cihlářce a U Šalamounky. Tam přibude prostor pro pěší, stromy, lavičky i parkovací místa. „Za městskou část to vnímáme pozitivně, současný stav se zlepší, byť zátěž spojená se stavbou bude nepříjemná,“ řekl k projektu Janoušek.

Součástí rekonstrukce bude i oprava inženýrských sítí, kvůli kterým bude podle místostarosty pravděpodobně letos v létě a příští rok rovněž o prázdninách nutná úplná uzavírka ulice mezi Waltrovkou a Farkání. Řidiči často Peroutkovu využívají jako objízdnou trasu v případě velkého provozu v Radlické ulici, na které se tak v době uzavírek dá předpokládat zvýšení provozu. Pro městskou část je pak zásadní zachování provozu autobusu 137, který je klíčový pro dopravní obsluhu celé MHD, dodal Janoušek.

Praha 5 zvažuje v Peroutkově ulici také stavbu základní školy, o které vedení radnice ještě definitivně nerozhodlo. Pražský magistrát pak na městských pozemcích v ulici připravuje stavbu bytových domů s nájemním bydlením určeným pro profese preferované městem, jako jsou učitelé či zdravotníci.