Třípatrová přístavba tělocvičny bude podle schváleného materiálu propojena s gymnáziem krytou lávkou a bude mít částečně zpřístupněnou zatravněnou střechu. Tělocvična bude sloužit pro výuku a také pronájmy sportovním klubům a dalším zájemcům.

„Dále je zde umístěna školní jídelna a přípravna pro výdej dovážených teplých obědů. Součástí prostoru jídelny je také malý bufet pro zajištění občerstvení v době mimo výdej jídel,“ stojí v dokumentu. Předpokládaná hodnota zakázky byla 85,5 milionu korun bez DPH, město ji vypsalo ve druhém pololetí roku 2022.

Podle radního města pro školství Antonína Klecandy (STAN) potrvá stavba po zahájení zhruba rok a neměla by výrazněji zasáhnout do provozu školy. „Máme připraveno poměrně mnoho projektů rozšíření středních škol,“ řekl dále po dnešním jednání a dodal, že s ohledem na demografické prognózy je nutné kapacity rozšiřovat. Střední školy v metropoli má na starosti magistrát, základní a mateřské spravují městské části.

Pražský magistrát plánuje podle rozpočtu v letošním roce investovat do školství a sportu asi 1,29 miliardy korun. Mezi největší investice patří dokončení stavby základní školy v Šeberově za asi 207 milionů korun, výstavba další základní školy v Březiněvsi za 200 milionů nebo přístavba mateřské školy Aloyse Klara pro děti s vadami řeči nebo zrakovým postižením za zhruba 169 milionů korun. Magistrát také prostřednictvím dotací podporuje výstavbu dalších školských kapacit městskými částmi.

Gymnázium Na Zatlance
Autor: Gymnázium Na Zatlance