Mužova podivného chování si všimlo několik kolemjdoucích a také jeho sousedi, kteří ho poznali. V ruce měl prkno a barvu a na dlažební kostky, kde parkovala auta, maloval modré čáry! „Na jeho počínání strážníky upozornil místní obyvatel prostřednictvím tísňové linky 156. Hlídka na místě zjistila znečištěnou vozovku, víko od hydrantu i chodník. Svědek jim detailně popsal nejen vzhled ,malíře', ale také jeho počínání. Pomocí prkna a barev ve sprejích maloval na vozovku modré čáry. Latě pak odnesl do jednoho z domů v ulici, kde je strážníci vzápětí našli,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová. 

Muž se snažil změnit fialovou zónu na modrou – ve fialové totiž mohou parkovat bez omezení rezidenti s platnou parkovací kartou, ale za úplatu také všichni ostatní řidiči, a to na časově omezenou dobu, která je uvedená na svislé dopravní značce. Modrá zóna oproti tomu umožňuje časově neomezené parkování pro obyvatele, podnikatele, zaměstnance a vlastníky nemovitostí v dané městské části, kteří jsou držiteli dlouhodobého parkovacího oprávnění, ostatním řidičům pak umožňuje za poplatek na místě parkovat maximálně tři hodiny. 

Rozhoduje svislá značka

„V případě, že značení na silnici, které upravuje zóny placeného stání, není dobře viditelné, je nutné se obrátit na Technickou správu komunikací hl. m. Prahy. U obecného dopravního značení potom na úřad dané městské části. Jedno důležité upozornění – v případě zón placeného stání je zásadní svislá dopravní značka, nikoliv to, zda je tam namalovaná ,pomocná čára'.  Proto doporučujeme sledovat vždy svislé dopravní značky,“ doplnila Seifertová.

Fotogalerie
3 fotografie