Strážníci původně vyjížděli na tramvajovou zastávku Nádraží Podbaba - na tísňové volání se totiž ozval svědek s tím, že se tam potácí postarší muž, který vypadá zmateně a má u sebe tři velké tašky. Když dorazili na místo, muže nikde nenašli, o zastávku dál si ale všimli opuštěné černé sportovní tašky napěchované k prasknutí

„Po jejím otevření čekalo strážníky překvapení – v tašce bylo na první pohled velké množství peněz a několik peněženek. Hlídka státní policie na místě vyloučila, že by věci měly pocházet z trestné činnosti, a případ tak ponechala k řešení strážníkům,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

 

V tašce strážníci napočítali skoro 600 tisíc v korunách i eurech, byly tam i šperky, léky na bolest kloubů, hodinky, drobná elektronika, slovníky, kožené peněženky a další věci - jako by se snad někdo stěhoval. Kromě toho tam ale strážníci našli něco, co jim velmi pomohlo - kopii občanského průkazu. Podle něj majitel bydlel mimo Prahu. Strážníci proto zavolali na policii, do krajského města a následně i sourozencům onoho muže, aby se k němu dostali. Nakonec jej skutečně vypátrali. „Potvrdil, že opravdu byl na začátku příběhu náhle zdravotně indisponovaný, záchranka ho odvezla do nemocnice a jednu z tašek zapomněl na zastávce. Díky strážníkům mu však byla druhý den taška se všemi věcmi předána,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie
4 fotografie