Čtenář Blesku projížděl jako spousta dalších cestujících v pondělí kolem tři čtvrtě na devět ráno po Nuselském mostě, když si všiml neobvyklé situace - v pravém pruhu parkovalo policejní auto a po zahnutém zábradlí se procházel muž v tmavém oblečení! Policisté stáli pod ním a hovořili k němu. 

„Muž chtěl skokem z Nuselského mostu spáchat sebevraždu,“ uvedli později na sociální síti X. To by se mu nejspíš povedlo - průměrná výška Nuseláku je totiž 42,5 metru.

Policisté se ho snažili přesvědčit, aby nic takového nedělal a slezl dolů. „Po několika desítkách minut se jim ho povedlo díky krizové komunikaci přesvědčit, aby to nedělal. Pán slezl zpátky na bezpečnou stranu, kde si ho převzali kolegové ze Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy,“ dodali policisté. Policejní video, které na síti zveřejnili, zachycuje okamžik, kdy muž ze zábradlí skáče, naštěstí na správnou stranu, kde stáli policisté a čekali přivolaní záchranáři.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111. Služba je poskytována nonstop a zdarma.

Video
Video se připravuje ...

Muž se procházel po zábradlí Nuselského mostu. (28. února 2024) Rudolf Vojtíšek

Fotogalerie
5 fotografií