Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pomsta Fialovy vlády! zuří německý poslanec s českými kořeny a chystá žalobu kvůli ruské propagandě

Autor: ČTK - 
29. března 2024
14:50

Poslanec za německou politickou stranu Alternativa pro Německo (AfD) Petr Bystroň právně napadne tvrzení českého Deníku N, že přijímal výhody od ruské vlivové organizace. Bystroň, který je českého původu, ČTK řekl, že nynější kauza je pomstou premiéra Petra Fialy (ODS) za jeho projev na předloňské protivládní demonstraci v Praze.

Deník N společně s německým týdeníkem Der Spiegel ve čtvrtek napsaly, že Bystroň byl podle podezření Bezpečnostní informační služby (BIS) jedním z politiků, kteří od proruské organizace dostávali peníze.

„Je to pomsta Fialovy vlády za tento projev,“ řekl Bystroň. „Fialova vláda je mezi lidmi nejnenáviděnější vládou od dob Klementa Gottwalda,“ dodal.

Bystroň odkázal na projev z protivládní demonstrace 28. září 2022 na Václavském náměstí v Praze, který organizovali Jiří Havel a Ladislav Vrábel. V proslovu k účastníkům Bystroň kritizoval Fialu za to, že podle něj označil demonstranty za ruské šváby. Bystroň protestující naopak nazval hrdými Čechy.

Bystroň poskytl ČTK také prohlášení, které k nynější kauze vyhotovil. V něm označil uzavření proruského zpravodajského webu Voice of Europe za nehorázný útok na svobodu tisku. „Pomlouvačná kampaň má poškodit opoziční politiky z vícero evropských zemí a umlčet kritické novináře,“ uvedl spolkový poslanec.

Vládnoucí politici se podle Bystroně snaží s pomocí tajných služeb potlačit silné preference opozičních stran. „Ve spolkových volbách to byl Spolkový úřad pro ochranu ústavy (BfV) a v současné kampani před unijními volbami jsou to české tajné služby,“ uvedl. BfV v Německu zastává funkci civilní kontrarozvědky.

„To, že tato globalistická kampaň odstartovala v Česku, není náhoda. Vláda českého premiéra Petra Fialy patří k největším zastáncům pokračování války na Ukrajině, český zbrojní průmysl patří k těm, kdo z konfliktu těží celosvětově nejvíce,“ poznamenal Bystroň.

Chystá žalobu

Tvrzení, se kterými Deník N a Der Spiegel přišly, Bystroň odmítl. „Podniknu v České republice právní kroky jak proti odpovědnému autorovi, tak proti samotné platformě,“ dodal k materiálu Deníku N.

Bystroň mimo jiné poskytoval rozhovory zmíněnému serveru Voice of Europe, který je od středy na českém sankčním seznamu. Rozhovory poskytoval serveru Voice of Europe také Bystroňův kolega z AfD a europoslanec Maxmilian Krah. Ten vede kandidátku AfD do eurovoleb, Bystroň je na seznamu dvojkou. Magazínu Der Spiegel Krah řekl, že žádné peníze od proruské organizace nedostal pro sebe ani pro AfD, která je označována jako pravicově populistická. Také Krah se dnes proti obviněním ohradil.

Za poslední dva roky jsem poskytnul více než 200 rozhovorů, dva z toho Voice of Europe. Neexistuje žádné konkrétní obvinění, že jsem třeba jen za jeden z těchto 200 rozhovorů dostal zaplaceno. Ukazuje to, co si o současné kampani myslet: NIC!“ napsal Krah na síti X.

Na seznamu jsou nově i politik a podnikatel Viktor Medvedčuk a politik Arťom Marčevskij. Medvedčuk podle zdůvodnění na dálku skrytě financuje Voice of Europe a instruuje Marčevského, který společnost fakticky řídí. Marčevského podle dokumentu využívá k financování spolupráce s novináři a ke skryté finanční podpoře vybraných jednotlivců z řad kandidátů ve volbách do Evropského parlamentu.

Bystroň, který kandiduje do Evropského parlamentu, pochází z Moravy, do Německa emigroval s rodiči v roce 1988. Podle Deníku N je známý svými proruskými postoji a také vazbami na podobně smýšlející české politiky. V roce 2021 navštívil Medvedčuka v Kyjevě v době, kdy ho ukrajinské orgány kvůli obvinění z vlastizrady držely v domácím vězení. Podle serveru Hlídací pes také interpeloval německou vládu, zda se zasadila o Medvedčukovo propuštění.

Deník N upozornil, že se Bystroň zúčastnil také pražské konference Budoucnost Evropy, kde byl i poslanec SPD Jaroslav Foldyna či předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová. Právě sjezdu Trikolory se Bystroň také účastnil.

Bystroň, který kandiduje do Evropského parlamentu, pochází z Moravy, do Německa emigroval s rodiči v roce 1988. Podle Deníku N je známý svými proruskými postoji a také vazbami na podobně smýšlející české politiky. V roce 2021 navštívil Medvedčuka v Kyjevě v době, kdy ho ukrajinské orgány kvůli obvinění z vlastizrady držely v domácím vězení. Podle serveru Hlídací pes také interpeloval německou vládu, zda se zasadila o Medvedčukovo propuštění.

Video  Český pozorovatel ruských voleb Pavel Sedlák: Putin důvěru Rusů neztratil.  - Martin Valeš, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Pete Petan ( 31. března 2024 22:22 )

Černochová se dokonce hned druhý den postavila za Strnadův ponk v jeho zbrojovce a začala pilovat s předstihem hilzny do Himarsů. Vykradla dokonce všechny armádní sklady diabolek a osobnĕ odvezla tento náš obří dar na pomoc Ukrajinĕ, ty vykastrovaný bejku z Nutely 9876543!!!

Pete Petan ( 31. března 2024 22:11 )

A můj šestý jako druhý...

Pete Petan ( 31. března 2024 22:07 )

DŮLEŽITÝ VÝNOS. Právĕ bylo oznámeno agenturou TASS, že naše doživotnĕ zvolené vysokoblahorodí, diktátor a špion, rozvĕdčík a vyhlašovatel války Vladimir Vladimirovič Putler označil novĕ mimořádnou operaci na Ukrajinĕ jako válku z důvodu, že se zločinná Ukrajina dovolila přes 2 roky naší mimořádné operaci úspĕšnĕ bránit, a zabila nám dtatisíce hrdinných obranců a zničila nám vohenskou techniku za biliony našich rublíků Proto už nikdo, který bude tvrdit, že Rusko s Ukrajinou válčí nebude odsouzen na doživotí do ruského Gulagu, ale naopak doživotí v gulagu dostane ten, kdo naši válku lživĕ označí jen za mimořádnou operaci! Prezident RF V.V. Putler, v.r.

Pete Petan ( 31. března 2024 21:44 )

Být tebou, tak si tvoje tvrzení nechám schválit rozvĕdčíkem soudruhem Putinem ty proukrajinský zmetku, přece to bylo podle Putinova tvrzení proto, že byla nutná denacifikace Ukrajiny!! Že se nakonec zjistilo, že na Ukrajinĕ žádného nácka nikdy nenašli, ale že jediný dohledatelný nácek je evropsky hledaný zločinec a vrah a únosce i malých dĕtí Vladimir Vladimirovič Putin vulgo Putler je až druhotný důvod. Okamžitĕ se omluv a nazvi vĕci v soladu s jeho tvrzeními při prvním oznámení mimořádné operace na Ukrajinĕ ty nehorázný proukrajinský Zmetku!

Pete Petan ( 31. března 2024 21:29 )

Ano ano, souhlasíme s Kokoškovým kořením na vykastrované bejky, jen pindík Pindal je ten nejsprávnĕjší Čech, s Putinovým oprávnĕním mluvit za všechny samotné Čechy, kterého Fiala naprosto ignoruje a dokonce jej s dovolí vůbec neznat! To je skandální, že Fiala se vůbec ale, ale vůbec o naše zájmy proruských Pindalů a Kokošek ani trochu nezajímá a proto žádame jeho okamžitou demisi a nové volby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa