Do hlavních rolí se tak vrací nejen Daniel Hůlka (55), ale i Monika Absolonová (47), pro kterou byla role v muzikálu Dracula před lety první muzikálovou zkušeností vůbec.

„Byla jsem Karlem Svobodou pozvaná na konkurz. Karel mě viděl na charitativní akci rádia Vox, které on spoluvlastnil, a já pojala podezření, že mě chtějí na hlavní roli,“ přiznala Absolonová Blesku.

„Na konkurzu jsem zazpívala písničku Jsi můj pán a pak zjistila, že nás tam je dvanáct set holek! A že všechny zpívají to samé!“ zavzpomínala se smíchem. Tehdy získala nakonec alespoň vedlejší roli Nymfy. „Byla jsem třetí v  obsazení, takže jsem hrála, když byli všichni nemocní. Postupně jsem se dostala k hlavní roli Lorraine, i tu jsem ale zprvu hrála jako třetí alternace,“ svěřila zpěvačka, která si své místo na výsluní musela vybojovat po boku Lucie Bílé (57) a Leony Machálková (56).

Návrat do Draculy pro ni ale nyní bude ještě o něco speciálnější. „Moje děti mě ještě v divadle nikdy neviděly. Ale na Draculu je určitě vezmu!“ plánuje si maminka osmiletého Tadeáše a pětiletého Matouše.

Premiéra muzikálu Dracula se odehrála 13. října 1995 v pražském Kongresovém centru. Dílo sice vyrazí na turné až v lednu 2025, vstupenky se ale prodávají už nyní. Svou měsíční šňůru odstartuje v Brně a bude pokračovat na Slovensko, do Ostravy, Pardubic, Českých Budějovic a Liberce. Diváci se přitom mohou těšit nejen na klasické písně, ale i na skvostné obsazení. Kromě Daniela Hůlky a Moniky Absolonové uvidí na jevišti i Evu Burešovou (30), Richarda Genzera (57), Josefa Vágnera ml. (33) a mnohé další.

Dan Hůlka: Baví mě to čím dál víc...

Chybět samozřejmě nebude ani hlavní protagonista celého muzikálu Daniel Hůlka, který hrál Drákulu jak v původní verzi, tak v novém nastudování v Karlíně. Za sebou tak má více než 1 400 repríz! „Baví mě to paradoxně čím dál tím víc. V textech Zdeňka Borovce nacházím pořád nová a nová poselství,“ řekl zpěvák, který bude mít v publiku rovněž své největší fanynky – manželku Barboru (32) a dceru Rozárku (6).

„Rozárka nevynechá skoro žádné moje divadelní představení,“ svěřil Hůlka s tím, že jeho jediná dcerka evidentně podědila jeho geny. „Strašně toužila po jevišti, v podstatě si ho vyprosila, a teď už hraje ve třech představeních!“ prozradil Hůlka.

V kusu litvínovského divadla s názvem Bez hvězdy to nepůjde dokonce hrají společně, stejně jako v Prodané nevěstě uváděné v Pražském Hlaholu. „V pěti letech měla svou první divadelní premiéru a já jsem v portále slzel,“ přiznal pyšný táta.

Video
Video se připravuje ...

Daniel Hůlka má útrum! Manželka si ho pojistila. Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
52 fotografií