Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Vítěz prvního kola Ivan Korčok odhodil oblek. Úspěch slavil během v ulicích

Autor: vja - 
24. března 2024
10:30

Včera ovládl první kolo prezidentských voleb, dneska ráno si šel zaběhat - takový životní styl vede favorit na pozici slovenského prezidenta Ivan Korčok. Smysl pro sport evidentně sdílí s českým prezidentem Petrem Pavlem.

Nevím, jak vy, ale pro mě je sport po noci, jako byla ta včerejší, tím nejlepším budíčkem. Hezkou neděli. Uvidíme se v 18.00 na náměstí Svobody v Bratislavě,“ napsal na svůj instagramový účet Korčok.

Má-li se však stát nástupcem stávající hlavy Slovenska Zuzany Čaputové, bude muset pořádně zabrat. První kolo voleb sice s 42,51 % hlasů suverénně ovládl, když jeho hlavní soupeř Peter Pellegrini nakonec skončil s 37,02 % hlasů. Ve druhém kole je tedy dle dostupných predikcí čeká velice těsný souboj.

14:35
7. 4. 2024
!

„Děkuji každému z vás, kdo využil svého práva jít volit, a děkuji i za vysokou volební účast. Ukázali jsme, že demokracie na Slovensku funguje a že jsme hrdý národ, který se dokáže sjednotit. A zároveň chci každého z vás ujistit, že nebudu žádnou protiváhou vládě. Budu s vládou spolupracovat všude tam, kde bude jednat ve prospěch lidí, a zakročím vždy, když jejich zájmy hájit nebude,“ vzkázal v neděli nově zvolený slovenský prezident Peter Pellegrini.

A my vám, drazí čtenáři, děkujeme za sledování našeho online přenosu z průběhu 2. kola slovenských voleb. Další dění kolem voleb na Slovensku můžete dál sledovat v našem běžném zpravodajství na Blesk.cz.

13:42
7. 4. 2024

Výsledky prezidentských voleb na Slovensku proto nevěstí pro Ukrajinu nic dobrého, napsal dnes polský list Gazeta Wyborcza. Server Onet.pl připomněl, že při slovenských protivládních protestech demonstranti nazývali Pellegriniho Ficovým "podržtaškou". Nový slovenský prezident podle serveru v kampani vsadil na hlasy proruských a protizápadních voličů a stejně jako Fico odmítá vojenskou podporu Ukrajině.

13:25
7. 4. 2024

„Má-li pravdu slovenská opozice, že prezidentské volby byly referendem o vládě, tak je její výsledek - Pellegrini dostal o sto tisíc hlasů víc než vloni Směr, Hlas a SNS - zdrcující a měla by si sáhnout do svědomí. Podle mě ale šlo spíš o výběr kandidáta bližšího běžným Slovákům,“ komentoval na X politolog Lukáš Jelínek. 

Zobrazit celý online

Video  Ivan Korčok mezi Slováky i při skialpinismu: Ukázal záběry z kampaně  - Facebook - I. Korčok
Video se připravuje ...

roxin ( 25. března 2024 12:55 )

Vítěz prvního kola se už cítí jako prezident, pořádá mítinky po náměstích stejně jak ten soudruh co nám ho západ přiděl abychom byli prozápadní komplet, usáci "mají na triku" i Korčáka takže druhé kolo ani být nemusí a má to jisté.

roxin ( 25. března 2024 07:58 )

No nevím nevím, Korčok si už hraje předčasně na prezidenta, že by to měl už v kapse? A je jak brácha Koláře, ten mu potom může dvojníka i dělat a jezdit a předvádět se se soudruhem z hradu a sbírat kšefty. Jsem zvědava jak ty Slovenské volby dopadnou a jestli má cenu jít do druhého kola.

Lomikel ( 25. března 2024 07:03 )

Až nějaký poťouchlík navede naše nejchytřejší poslance, Myrku Němcovou, Jiřinu Pospíšila a Dominika Haška, že jméno Korčok znamená variantu ruské ZHN Novičok, tak to bude rachot. 😁

nadčasový MP ( 25. března 2024 06:52 )

Co se divíte, v postsocialistickych zemích jsou voliči poslusni a ami si s nami mohou dělat, co chteji. Volíme toho, koho nám prostřednictvím průzkumu naserviruji.

Georgean ( 25. března 2024 00:15 )

Dvojník generálprezidenta PP.

Zobrazit celou diskusi