Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Měl jsem psychické problémy, hájí se majitel Bladeho: Pes byl chodící kostra

Autor: sč, rv - 
21. března 2024
05:00

Na kost vyhublý, totálně dehydrovaný pes se pohyboval po parapetu okna paneláku v Uherském Hradišti. Zubožené zvíře se zotavuje v péči dobrovolnice, málem ale skončilo v útulkovém kotci. Majitel psa Martin Tomaštík se hájí, že měl psychické problémy.

Ke stafordovi, na kost vyhublému, který se v okně jednoho z bytů na sídlišti Štěpnice pohyboval na parapetu a lízal z něj vodu, volala místní žena městskou policii. Strážníci s hasiči Bladeho snesli po žebříku v kleci na zem a pes byl poté převezen na veterinární kliniku.

„Tam udělali jen zápis o jeho zdravotním stavu a skončil v městském záchytném kotci, kde by nejspíš pošel. Když jsme se to dozvěděli, jeli jsme pro něj, a za asistence strážníků nám byl vydán. Hned jsme s ním jeli k veterinářce Karolíně Turčinkové. Teprve ta mu poskytla a stále poskytuje nutnou péči,“ uvedla dobrovolnice - dočaskářka, u které je nyní pejsek v domácí péči.

Hrozil mu útulek

Spolu s veterinářkou dobrovolnice zabránila tomu, aby byl od ní zubožený Blade převezen do útulku ve Zlíně. Pes se u ní má jako v bavlnce, potřebuje celodenní péči. Už se na něj do dočasného domova přijeli podívat i zástupci z Krajské veterinární správy ve Zlíně.

„Po kontrole konstatovali, že péči má adekvátní a jeho stav se zlepšuje. Denně ho chodí kontrolovat soukromá veterinářka. Není tedy důvod, navrhovat změnu místa pro psa,“ vyjádřil se mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

Prý špatná psychika

Majitel nebohého psa Martin Tomaštík se vyjádřil, že všeho lituje. Uvedl, že je připraven nést následky, případem se totiž zabývá policie. Tomaštík tvrdí, že dva měsíce měl údajně psychické problémy a nikdo z jeho okolí o tom nevěděl.

„Chtěl jsem ho dát do útulku, ale bál jsem se reakce okolí, tak jsem to pořád oddaloval a oddaloval. Dalo se tomu předejít, kdybych se někomu svěřil. Doufám, že se Blade z toho dostane a bude zase jako byl dřív. Taky mě moc mrzí, jaký to má dopad na mé okolí,“ napsal v prohlášení pro denik.cz.

Naštvané reakce

„Tak by ho raději nechal úplně vyhladovět a chcípnout v garsonce. Pak by ho asi někam zakopal,“ reagoval naštvaně mladík Adam. Reakci nechápe ani dlouholetá chovatelka psů paní Gabriela ze Zlína.

„Je těžké hodnotit, jestli byl opravdu nemocný. Pokud si někdo pořídí jakékoliv zvíře, má zodpovědnost, musí se o něj postarat. Každý si musí sáhnout na své svědomí. Ale co jeho známí a přátelé. Ti neviděli, že už nechodí se psem. Málo se díváme kolem sebe,“ konstatovala.

Video  Týraný Blade se zotavuje v domácí péči u dočaskářky.  - dočaskářka
Video se připravuje ...

Uživatel_5649386 ( 26. dubna 2024 08:32 )

To jste napsala přesně, lépe bych to nevyjádřila. Zmetek jeden…

MADONNA ( 22. března 2024 20:55 )

👍🏻Přesně

MADONNA ( 22. března 2024 16:11 )

* oprava - nějací chlapi a ty prolhanej s*ráči

MADONNA ( 22. března 2024 16:09 )

Ty jeden namachrovanej, prolhanej *** teď máš p*rdel sevřenou strachy za tu zhovadilost a utrpení co jsi provedl svému zaplať pánbůh, už bývalému pejskovi, viď ??!!!! A je to správně a oprávněně, že máš velkej strach. Chceš teď chránit jen sebe!!! Ale nějaký tvoje přiblblý lži ti nikdo věřit nebude, ani u soudu!! Doufám, že ti napaří ten nejvyšší co půjde, ty bestie zku*rvená!!! Přeji ti z celého srdce a i za Bladíčka, aby tě nějací chlapy seřezali tak moc, aby se to vyrovnalo tomu, co jsi provedl ty!!! Plivla bych ti do tvýho debilního ksichtu a udělala ti všechno to a ještě hůř, co ty Bladíčkovi! Trpěl bys jako ten pes,na to vem jed!

MADONNA ( 22. března 2024 15:59 )

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání