Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Otec přítelkyně majitele týraného pejska Bladea: Kdybych to věděl, rozbil bych mu hubu!

Autor: pma - 
15. března 2024
05:00

Třásl se, byl dezorientovaný a na kost vyhublý. Tak vypadal zhruba tříletý americký staford Blade, když si ho v úterý ráno na parapetu bytu v prvním patře všimla jedna z obyvatelek sídliště Štěpnice v Uherském Hradišti. K otřesnému případu se po vlně reakcí ze strany veřejnosti vyjádřil i David Vlk, jehož dcera byla partnerkou tyranského majitele Martina Tomaštíka. Oba s ním prý už nejsou v kontaktu a to, jak dokázal nebohému psovi ublížit, si nedokážou vysvětlit.

Týraný Blade, kterého se v úterý po nahlášení jedné z obyvatelek uherkskohradišťského sídliště Štěpnice po týdnech bez vody a jídla podařilo zachránit, patřil Martinu Tomaštíkovi. Ten podle webových stránek provozuje v  Uherském Hradišti pánské holičství.

I když si majitel zuboženého zvířete zřejmě smazal všechny profily na sociálních sítích, lidé si s jeho nepochopitelným chováním vůči psovi neberou servítky a drsně komentují příspěvky na stránkách uherskohradišťského barbershopu. 

„Lidé, jako ty, si nezaslouží nic než opovržení a pohrdání. Upřímně ti přeju, abys po zbytek svého bídného života dostal přesně tolik péče, lásky a pozornosti, kolik jsi věnoval Bladeovi,“ napsala jedna z rozčílených žen. „Ty budeš hochu hodně litovat. Jseš barber na ho**o a ještě k tomu majitel psa na ho**o... Ale on si tě někdo najde, však dost lidí zná tvou adresu,“ přidala se Ivana. 

Výhružky smrti

K případu se rozhodl vyjádřit jako zainteresovaná osoba i David Vlk, který je otcem Tomaštíkovi bývalé partnerky. Od úterý je podle jeho slov celá rodina Vlkových cílem útoků na sociálních sítích.

„Lidé, kteří o nás neví vůbec nic, nám vyhrožují fyzickým násilím, dceři smrtí a fyzickou likvidací. Mně přejí, ‚ať zdechnu a zkrachuju' a podobné nechutnosti," vysvětlil David Vlk, který provozuje obchod s farmářskými potravinami a delikatesami.

Špatné tušení

Podle Vlka měl Tomaštík psa Bladea v malé garsonce na sídlišti Štěpnice na kraji města. Otec Tomaštíkovi bývalé partnerky prý v bytě nikdy nebyl, od dcery ale ví, že Tomaštík dělal v garsonce několik měsíců úpravy, během kterých dcera psa údajně neviděla.

„Pan Tomaštík nám tvrdil, že ho jezdí venčit a krmit a několikrát mi na můj dotaz na psa řekl, že je buď u prarodičů nebo u jeho kamaráda. Ptal jsem se ho na to, aniž bych tušil, že se se psem něco špatného děje… Kdybych to věděl, jak se pan Tomaštík chová k živé bytosti, sám bych mu osobně rozbil hubu,“ přiznal David Vlk, který je sám pejskařem.

Konec vztahu a přerušení kontaktů

Celá rodina je chováním muže znechucena a to, jak se Tomaštík k psovi zachoval, si nedokáže nikdo vysvětlit. Poté, co se celý případ díky pozorné obyvatelce sídliště podařil v týdnu odhalit, ukončila dcera Davida Vlka s partnerem vztah a rodina přerušila veškeré kontakty.

„Doufám, že se Blade brzy uzdraví a pana Tomaštíka spravedlivě potrestá soud,“ uvedl Vlk.

Video  Týraný Blade se zotavuje v domácí péči u dočaskářky.   - dočaskářka
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání