Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pes balancoval na okně, vyhublý byl na kost! Tyrana z Uherského Hradiště už šetří policie

Aktualizováno -
13. března 2024
15:22
Autor: sč - 
13. března 2024
11:40

Otřesný případ týraného amerického staforda řešili v úterý hasiči z Uherského Hradiště. Nebohé zvíře se třáslo za oknem na parapetu na sídlišti Štěpnice. Už od pohledu bylo vidět, že láskyplnou péči od svého pána nezažívá. Pes, údajně jménem Blady, byl vyděšený a vyhublý na kost! Aby nepošel žízní, lízal rosu nebo dešťovou vodu z parapetu...

„Vyjeli jsme tam na výzvu obyvatel. Pes byl v okně na parapetu. Okno do bytu bylo pootevřené. Bylo vidět, jak je vyhublý a že není v pořádku. Hasiči se k němu dostali pomocí žebříku. Snesli ho z bezpečnostních důvodů v přepravce a předali městským strážníkům,“ sdělila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

„Pejska, kterému se rýsovala žebra, byl kost a kůže, jsme odvezli k veterináři a oznámili vše policii,“ sdělil ředitel Městské policie v Uherském Hradišti Vlastimil Paluřík.

Blesk.cz se majitele snažil kontaktovat, marně. Jeho bývalá přítelkyně napsala na sociální sítě: „Martin ho měl v bytě, já tam dva měsíce nebyla, bydlím u rodičů. Myslela jsem, že je o něj postaráno, jak mi tvrdil. Ptala jsem se na něj několikrát. Nedokážu si jeho jednání vysvětlit ani omluvit. Náš vztah jsem ukončila.“ Celou dobu, co mladá žena u exparnera nebyla, zřejmě staford musel trpět.

Až tři roky pro majitele

„Pejsek byl silně podvyživený, byla u něj zanedbána péče. Stav byl špatný. Odhadem mu jsou asi tři roky a váží 17 kilogramů,“ uvedla veterinářka Karolína Turčinková.Týrán musel být prý dlouhodobě, bez pořádného žrádla byl pejsek určitě více než 30 dní.   

„Díky všímavosti obyvatel byl pejsek zachráněn z bytu za pomoci policie a hasičů. Za tuto pomoc velice děkujeme, bez toho by nepřežil. Pejsek je už naštěstí umístěn v dočasné péči a teď mu začíná šťastný, nový život,“ dodala.

„V současné době jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin týrání zvířat na základě zdravotní zprávy psa. Majiteli hrozí trest až tři roky,“ konstatoval mluvčí policie Radomír Šiška.

Už je jako v bavlnce

Poté dále absolvoval podrobnější vyšetření u veterinární lékařky Karolíny Turčinkové a nyní je u dobrovolníků ze spolku Podaná tlapka.

„Potřebuje speciální péči. Rozbor krve neukázal naštěstí tak katastrofické hodnoty jak jsme se báli. Nicméně je strašně slabý a odevzdaný. Dostal kapačku na doplnění tekutin, protože vodu v sobě neudržel a kopec vitamínů a podpůrných prostředků. Teď už je to na něm. Musí zabojovat. Mile nás překvapila velká solidarita lidí a finanční příspěvky. Postačí na zajištění potřeb pejska. Moc děkujeme,“ uvedli i zástupci spolku.

Lidé jsou zhnuseni

Na sociální síti vyvolaly fotografie ze záchrany zuboženého pejska velký ohlas. Lidé jsou zděšení a zároveň zhnusení chováním majitele. „Zrůdu uvázat v lese na 14. dní. Oko za oko,“ je právem naštvaná paní Ludmila.

Paní Marie je ráda, že je pejsek už v dobrých rukách. „Je zachráněný, což je nejdůležitější. Rozhodně trestní oznámení!“ Paní Gizela nedokáže pochopit, jak se někdo k němé tváři může takto chovat. „To snad není ani možné?!?! Co je to za člověka?“ Množství komentářů je daleko větší a výrazově peprnější...

VIDEO: Hladové, zanedbané, psychicky zlomené. Majitel své dogy týral, přesto se jich nechtěl vzdát.

Video  Hladové, zanedbané, psychicky zlomené. Majitel své dogy týral, přesto se jich nechtěl vzdát.  - Kateřina Bokrová Lang
Video se připravuje ...

MADONNA ( 15. března 2024 10:47 )

Za tohle mu podmínku nedají, tomu nevěřím. Půjde do kriminálu a doufám, že alespoň na ty 3 roky!!!!

MADONNA ( 15. března 2024 00:01 )

Chtěla bych tady za nás za všechny strašně moc PODĚKOVAT té paní, která neváhala a okamžitě jednala a přivolala policii, bez ní by totiž stoprocentně pejsek do pár dní zemřel.Další velké díky patří lidem co pejska odvezli a těm, kteří se teď o něho starají a léčí ho z té hrůzy. Kdo se ho ujme, tak jsem si jistá, že to bude i po téhle bolavé zkušenosti perfektní vděčný pes, který vám vrátí vaší lásku stokrát víc ❣️❣️❣️

MADONNA ( 14. března 2024 23:28 )

Už toho bastarda někdo pořádně seřezal?

verka1 ( 14. března 2024 14:50 )

Prý v bytě byl pejsek sám. Bes.tie chtěla pejska aby umřel 💔😓😓

Janusi ( 14. března 2024 09:56 )

To chtěl chudáka psa nechat pojít hladem? Jak může být člověk tak bezcitný a odporný, jak se mohl na toho pejska denně dívat a nechat ho trápit? Ve spravedlivý trest moc nevěřím, nějaká podmínka ho asi moc nevytrestá, ale doufám, že se mu to vrátí jinak a s plnou parádou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání