Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

První štěňata odebraná z Tupadel jsou už k adopci. Ágnes a Artuš byli plní červů a blech

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
11. března 2024
05:00

Sourozenci Ágnes a Artuš (3 měsíce) byli plní blech a červů, měli záněty v uších a problémy s chůzí. Po třech týdnech v péči spolku Dočasky De De je už ale všechno tohle minulostí. Obě štěňata jsou připravena odejít do nových domovů.

Ágnes a Artuš jsou veselá, bezstarostná štěňata, a to přesto, že jejich start do života nebyl radostný. Narodili se v Tupadlech na Kutnohorsku u chovatelky, která péči o ně absolutně nezvládala. Psi se u ní nekontrolovatelně množili, neměli veterinární péči, nebyli očkovaní ani čipovaní. Díky iniciativě zvířecích záchranářů se nakonec 21 psů vzdala, Artuš a Ágnes byli mezi nimi.

Ágnes a Artuš se svou dočasnou paničkou Kateřinou Stejskalovou Ágnes a Artuš se svou dočasnou paničkou Kateřinou Stejskalovou | Jana Ulrichová

Zánět a červi

Oba sourozenci našli dočasný domov u Kateřiny Stejskalové v Knovízi. „Když přišli, byli hodně začervení, bříška měli nafouklá. Měli zánět v očích a nejistou chůzi, protože měli málo pohybu. Potřebovali proto nasvalit,“ řekla dočaskářka s tím, že to všechno za během tří týdnů u ní o hodně zlepšilo. Štěňata se podařilo nejen vyléčit a vykrmit, ale i socializovat. Čeká je už jen očkování a čipování, pak už budou moci odejít do nových domovů.

Ágnes a Artuš jsou veselí a hraví, jako jiná štěňata, žádné trauma z minulosti nemají. Ágnes a Artuš jsou veselí a hraví, jako jiná štěňata, žádné trauma z minulosti nemají. | Jana Ulrichová

Trochu bojácní

Nové majitele budou zástupci spolku vybírat velmi zodpovědně. „Budou potřebovat klidnější, pohodovější domácnost, protože jsou stále ještě trochu bojácní. Chvilku jim trvá, než zjistí, že je všechno v pořádku, že ruka, která se k nim natahuje, hladí,“ řekla Kateřina s tím, že divoké ukřičené děti by jim nedělaly dobře. Naopak, s jinými psy nemají problém, byli na ně zvyklí od narození a ve smečce fungují bez problémů i nyní. Nevadí jim ani kočky.

Na gauč i na výlet

Ideální by byl pro obě štěňata dům se zahradou s milujícím, ale zároveň i důsledným páníčkem, který bude pokračovat v jejich výchově. „Důslednost je potřeba u každého štěněte, aby pak v pubertě nenastal nějaký problém,“ řekla dočaskářka s tím, že Ágnes i Artuš mají velmi milou povahu. „Jsou submisivní, na svého člověka se upnou, budou ho milovat a udělají pro něj všechno,“ dodala s tím, že z nich budou skvělí parťáci na gauč i na výlet.

Obě štěňata jsou zvyklá na společnost jiných psů. Obě štěňata jsou zvyklá na společnost jiných psů. | Jana Ulrichová

Přijeďte se seznámit

Zájemci o adopci Ágnes nebo Artuše se už nyní mohou se spolkem spojit a po prvním očkování už se přijet se štěňaty seznámit. Kontaktovat mohou přímo jejich dočaskářku paní Kateřinu telefonicky na čísle 731 475 475.

XYZ3 ( 11. března 2024 08:16 )

V textu je traum ..o obsahu nepíšu

verka1 ( 11. března 2024 07:38 )

Rozkošná štěňátka ❤️❤️❤️

MADONNA ( 11. března 2024 07:31 )

Jsou jim teprve 3 měsíce a je naopak dobře, že nestihli traumata, ne?

XYZ3 ( 11. března 2024 05:17 )

Asi žádné trauma..viz popisky u fotek

Zobrazit celou diskusi