Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Obřík Hero byl na pokraji smrti: Záchrana se nepovedla, teď musí nabrat a čeká ho operace

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
18. února 2024
05:00

Hero (1), pes německé dogy, žil u paní, která si ho nemohla nechat. V dobré víře, že ho zachrání, se ho ujala slečna, která ale nevěděla, jak specifické a finančně náročné plemeno doga je. Hero u ní vyhubnul tak, že málem uhynul.

Hero skončil hospitalizovaný na kapačkách. Teď je v péči spolku Dočasky De De, kde se musí napřed zotavit a nabrat, pak ho čeká operace. „Slečna se o něj chtěla postarat, chtěla mu zprostředkovat operaci očí, kterou potřeboval. Jak se ale později ukázalo, neměla pro něj vyhovující podmínky. Celou dobu, co byl u ní, celý prosince a část ledna, v těch největších mrazech, byl venku v boudě. Do té doby byl přitom zvyklý žít jen v bytě,“ řekla zakladatelka spolku Dočasky De De Dita Pullmannová.

Hero se už zotavuje, stále je ale kost a kůže Hero se už zotavuje, stále je ale kost a kůže | Jana Ulrichová

V mrazech v kotci

Za dobu pobytu v kotci zhubnul Hero přes 12 kilogramů. „Absolvoval sice operaci očí, nedopadla ale úplně nejlíp. K nám se dostal v kritickém stavu,“ popsala Dita nepovedenou záchranu. Dodala, že slečna si přitom vůbec neuvědomovala, že něco dělá špatně, nevšimla si ani, že se se psem děje něco zlého. Spolek s žádostí o pomoc oslovila až ve chvíli, kdy byl Hero už na pokraji smrti.

Po přijetí do péče spolku musel zůstat Hero na veterinární klinice na kapačkách Po přijetí do péče spolku musel zůstat Hero na veterinární klinice na kapačkách | Dočasky De De

Na pokraji smrti

Ve spolku se teď snaží dát Hera do kondice. „Má těžkou podvýživu, přijímali jsme ho s akutním selháním jater, dehydrovaného, s volnou tekutinou v břiše,“ řekla Dita s tím, že až se zotaví, nabere a znormalizují se mu krevní testy, čeká ho operace očí. „Jednak se při ní poupraví předchozí zákrok, a ještě se pořeší i další vady jeho očí,“ dodala.

Tři dny na kapačkách

Hero byl na kapačkách ještě i první tři dny u zkušené výcvikářky Radky Formanové, která jej má nyní v dočasné péči. „Měl průjmy a zvracel. Tím, jak byl zavíraný v kotci, měl nulovou hygienu. Hlavně byl ale velmi podvyživený,“ řekla s tím, že nyní dostává krmení čtyřikrát denně včetně různých doplňků na podporu funkce jater, má nasazená antibiotika a probiotika.

Hero je mladá německá doga, život má teprve před sebou Hero je mladá německá doga, život má teprve před sebou | Jana Ulrichová

Výchovou nepolíbený

Protože je nepolíbený výchovou, musí Radka Hera i socializovat. „Je jako neřízená střela. Všude dosáhne, všechno si vezme. Skáče na dveře, na kuchyňskou linku, poškrábal zdi, televize už také málem letěla,“ popsala. Dodala, že chodit na vodítku se teprve učí, takže než bude moci odejít do nového domova, potrvá to týdny, možná měsíce.

I mazlení je u Hera velmi svérázné I mazlení je u Hera velmi svérázné | Jana Ulrichová

Léčba za desetitisíce

Péče o Hera a jeho léčba vyjde spolek na desítky tisíc korun. „Jen operace bude za zhruba 20 000 korun, k tomu musíme přičíst náklady za hospitalizaci, léky a speciální dietu,“ uvedla Dita. Zájemci, kteří by chtěli spolku na péči o něj přispět, mohou poslat libovolný příspěvek na jeho transparentní účet. Jeho číslo najdou na webu nebo facebooku spolku. Nevhodnou péči, která stála Hera téměř život, řeší příslušné úřady, kterým spolek předal veškerou dokumentaci.

zelvik22 ( 18. února 2024 18:37 )

Ale tak nevěšte lidem bulíky na nos, že pes je v tak otřesném stavu proto, že byl venku v kotci. Problém je v tom, že ho blbě a hlavně málo krmila. Kdyby měl jídla dost a několikrát denně mu mněnila vodu aby nezamrzla, tak byl fit. I pes co je zvyklý v bytě by to dal. To nebyla hodná slečna, to byla tyranka. I na nejlevnějších granulích je napsáno kolik gramů na jakou hmotnost psa denně. Prostě šetřila a pes jí nezajímal, tak si pak vymyslela, že tomu nerozuměla. Hnus, měli by jí napařit pokutu za týrání, chudák pejsek

MADONNA ( 18. února 2024 11:40 )

Zaplať pánbůh, že je z nejhoršího venku.. 🙏🏻🫶 Až se dá dohromady bude z něho nádherný pes 🩵

verka1 ( 18. února 2024 09:39 )

Máme 10 letého psa, po operaci ploténky, léčba byla nákladná, má doma pelíšek a jde se vyvenčit na dvůr a 1x procházka na vodítku venku.
Dříve jsme měli psa a byl venku v boudě, když je člověk v práci nebo děti ve škole. V zimě býval doma.

Mirka Manzardo ( 18. února 2024 09:24 )

Hmmm....zas bych to tak cerne nevidela...
Mam tri psi ,adoptovany, Ve veku...cane corso,dogo argentino chluchy...takze vim kolik stoji veterina apod....je ale pravdou,ze jsem zjistila,ze v Italii je vet a jidlo levnejsi 😰

amerlock ( 18. února 2024 08:58 )

Myslím si, že slečna už byla dost potrestaná a snad se i vyléčila ze snu mít pejska.

Podle mého, takových článků by mělo být co nejvíce na serverech aby lidé, kteří jsou lehce ovlivnitelní kdejakou trendy blbostí měli možnost si přečíst, co je může čekat s takovým nebo i menším psem.
Ono i malá rasa dnes klidně člověka vyjde i na 100 0000 Kč jen za péči u veterináře za pár posledních let života pejska. Vidím to ve svém okolí a děkuji, nechci

Zobrazit celou diskusi