Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Útulky plní zvířata, která majitelé nezvládli. Domov vyhlíží i Sigi, potřebuje pořádně zaměstnat

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
9. února 2024
05:00

Sigi (4) je fenka belgického ovčáka, pracovního plemene, které je velmi akční, což původní majitelka neodhadla. Potřebuje neustále cvičit, sportovat, běhat a mít zaměstnanou i hlavu. V útulku Dogsy teď čeká na někoho, kdo ji zvládne a všechno tohle jí dopřeje.

Sigi není zdaleka první pes, který skončil v útulku Dogsy v Jestřebí na Českolipsku poté, co si s ním jeho původní majitel nevěděl rady. „Je velmi živá, paní nezvládla její výcvik,“ vysvětlil zástupce útulku Luboš Čermák.

Sigi se zástupcem útulku Lubošem Čermákem Sigi se zástupcem útulku Lubošem Čermákem | Jana Ulrichová

Předurčena k práci

Fenka je předurčena pro práci a výcvik, je z pracovní linie s průkazem původu. Útulek jí hledá nový zodpovědný domov s vědomím chovatelské stanice, ze které pochází. Sigi potřebuje člověka, který jí dá řád, povede ji a správně ji zaměstná, takového, který má autoritu a o výchově psa už něco ví. Není to pes pro začátečníky ani pro seniory.

Sigi je fenka belgického ovčáka s průkazem původu, je to pracovní plemeno, které potřebuje hodně pohybu. Sigi je fenka belgického ovčáka s průkazem původu, je to pracovní plemeno, které potřebuje hodně pohybu. | Jana Ulrichová

Hodně pohybu

Sigi je plná energie, bude proto někomu skvělým parťákem na sporty. Její člověk by ji neměl nechat zahálet. „Potřebuje sportovní vyžití, běh, turistiku, dlouhé trasy deset, dvacet kilometrů, aby se unavila, a k tomu určitě ještě nějaké doplňkové sporty, například agility,“ řekl Luboš Čermák. Dodal, že samozřejmostí je i výcvik základní poslušnosti.

V útulku se učí

V útulku už se Sigi mnohé naučila. „Umí základní povely, sedni, lehni, ke mně, začíná se učit překážky, pracujeme na přivolání. Umí také přijímat potravu na povel,“ řekl Luboš s tím, že do nové rodiny by měla odejít jako psí jedináček, protože ostatní psy nesnese. Je ale zvyklá na kočky.

Sigi má i svůj způsob mazlení. Sigi má i svůj způsob mazlení. | Jana Ulrichová

Zodpovědný výběr

Sigi je naprosto zdravá, kastrovaná, do nového domova proto může odejít okamžitě. Noví majitelé by ji měli mít především jako člena rodiny, ne jako kotcového psa, který půjde ven jen na cvičení. Vedení útulku je bude vybírat velmi zodpovědně, tak, aby opět neskončila v nesprávných rukou. Zájemci o ni mohou kontaktovat útulek Dogsy telefonicky, nejlépe prostřednictvím WhatsApp na čísle 777 239 237.

Peter Kopecný ( 10. února 2024 15:45 )

Oni bohužel pravdu nepíšou,jen to co jim vydělá peníze

Peter Kopecný ( 10. února 2024 15:43 )

Dobrý den.Podobný problém mněla rodina Škrabynových…Blesk a hlavne p.Ulrichová a Katy Ondič je potáhli bahnem…KVS dementovala vše co o nich napsali ale kdo se doví pravdu🙉Takže Vás chápeme a držíme palce.Zmíněné osoby nemají co dělat s pejskami,jen si za každou cenu dělají senzaci vydělávají na tom,fuj…..

Peter Kopecný ( 10. února 2024 15:36 )

Omlúvam se že vstupuji do téhle diskuze ale rodinu Škrabanových ste mněli za socky které nnoží pejsky.Podle KVS je to lež a oficiální prohlášení a správa KVS jsou k dispozici…Blesk tlapky spůsobili že téhle rodine po jejích bulváru lidi házeli kameny do okna a podobne to už Blesk nebude komen­tovat­….Ve­teri­nářka nechápala a podle toho sepsala oficiální protokol.Omluví se Blesk???🤮

Kornalik Milan ( 9. února 2024 17:00 )

Zdravím všechny co si přečetli článek o tom jak Blesk haní majitele Sigi i když to není pravda!!!! Sigi jsem poznal jako nezávislí člen a musím říci že majitel ji naučil veškeré potřebné příkazy k tomu aby fungovala jak má od malička chodila na cvičák a už tam jí nevoněli ostatní psy.Veškeré dovednosti co umí tak jí naučil majitel a to že je hyper to má už v rodokmenu bohužel. Žila v rodině kde měla mlatší kamarádku stejného plemene! Bohužel kamarátka dospěla a tak se stalo že se porvali bylo to do krve a už se nesnesli být spolu tudíš se majitelka rozhodla tímto způsobem najít Sigi jiný domov aby nemusela být zavřená v kotci když je to takový pracant budu doufat že se najde ten pravý majitel.Takže jsem tím chtěl říci že majitel někdy musí i jinak aniž by chtěl on! Ale je to lepší varianta pro Sigi a to je důležité.Ty paní z Blesku co se podepsali pod tuto reportáž Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - bych chtěl vskázat pište pravdu a nebuďte zlí a když o tom víte *** tak nepište nic ubližujete lidem !Děkuji.

verka1 ( 9. února 2024 07:28 )

Krásná ❤️
Jde vidět jak poslouchá a má ráda pana Čermáka.
Doufám že nový majitel nezavře do kotce a bude střežit firmu 👎

Zobrazit celou diskusi