Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jen granule v misce? Oslavte Valentýn jinak, pozvěte na večeři i svého psa

Autor: uá, kl - 
14. února 2024
05:00

Chystáte se oslavit svátek zamilovaných Valentýnskou večeří a nechcete přitom zapomenout ani na své čtyřnohé parťáky? Nechte se inspirovat menu sestavené týmem Fitmin Pestaurace.

Klíčem k tomu, jak potěšit mlsné psí jazýčky je podle výživové expertky Fitmin Denisy Kopecké volba správných a kvalitních surovin zkombinovaných tak, aby měl pes z pokrmu komplexní chuťový zážitek a současně byl pro něj i výživově prospěšný. Vhodné je párovat nejen chutě a vůně, ale i texturu a konzistenci. „Ze zkušenosti, kterou z Pestaurace máme, víme, že samotné páníčky často překvapí, jaké chutě a kombinace jejich psi preferují,“ řekla.

Valentýnské menu podle Fitmin Pestaurace Valentýnské menu podle Fitmin Pestaurace | Fitmin

Jablka, mrkev, špenát

A jak tedy na to? Nejprve dejte na talíř či podnos trochu měkkého krmiva, třeba v podobě paštiky. Velikost porce upravte podle individuálních potřeb psa. Poté na talíř nasypte granule, které roztáhnete kousek po obvodu talíře. Následně pokrm doplňte čerstvou zeleninou, ovocem a klíčky. Ty příjemně křupnou a celý pokrm krásně osvěží. „Ne každé ovoce a zelenina se hodí, s jablky, hruškou, mrkví, špenátem nebo petrželkou ale nešlápnete vedle,“ řekla Denisa Kopecká s tím, že jablka jsou výborným zdrojem antioxidantů a vlákniny, např. pektinu, který dělá dobře zažívacímu traktu. Díky své chuti dodají pokrmu i přírodní aroma. Ze zeleniny se skvěle hodí špenát, který je nízkoenergetický, obsahuje vlákninu a kyselinu listovou. Navíc je bohatý na vitamíny skupiny B a minerální látky.

Dezert na závěr

V Pesturaci si dávají záležet i zdobení. Pokud chcete menu dotáhnout k dokonalosti, připravte si dýňové či řepové pyré bez soli. Pomocí zdobícího sáčku nebo dávkovací lahve talíř ozdobte několika hrudkami pyré a kapkami lososového oleje. Na závěr můžete psovi dopřát dezert, například ve v podobě ručně vyráběných masových proužků Fitmin Purity Stripes.

Fitmin Pestaurace funguje už několik let, za čtyřnohými strávníky jezdí po celé republice Fitmin Pestaurace funguje už několik let, za čtyřnohými strávníky jezdí po celé republice | Fitmin

Jak na to?

Na 1 porci středně velkého psa budete potřebovat:

- ¼ konzervy Fitmin Purity;

- hrst oblíbených granulí (¼ denní doporučené dávky granulí);

- kousek dýně, řepy nebo brambory na pyré;

ovoce a zeleninu tak akorát na ozdobu – ideální je jablko, řepa, mrkev;

- klíčky na ozdobu;

- několik lístků baby špenátu či petrželky;

za studena lisovaný lososový olej Fitmin Purity z norských lososů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi