Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Problémy v oblíbené dovolenkové destinaci: Španělé zuří kvůli turistům, letoviska omezují alkohol

Autor: jel - 
22. března 2024
05:00

Španělsko patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější prázdninové destinace v Evropě. Nejčastěji turisté zavítají do Malagy na jihu země a nebo na ostrovy Mallorca a Tenerife. Místní obyvatelé ale kvůli turistům zuří, ničí jim prý život. Jedno z oblíbených center se dokonce rozhodlo zakázat „agresivní prodej alkoholu“.

Jak informoval server LADbible, Španělům v poslední době došla trpělivost s turisty. Podle nich totiž ničí životy. Majitel baru v Malaze Dani Drunko řekl místním novinám, že mu majitel neprodloužil nájemní smlouvu, aby mohl byt pronajímat turistům.

„Bydlím ve čtvrti Malagy zvané Fuente Olletas a před několika týdny mi majitel oznámil, že mi neprodlouží nájemní smlouvu. Musel jsem se vystěhovat, protože nemovitost měla být upravena, aby mohla být pronajímána turistům,“ postěžoval si Drunko. „Občané už tady mají té situace plné zuby,“ dodal.

Nejde o jediné místo ve Španělsku, kde mají místní problém s turisty. V oblíbené destinaci Magaluf na ostrově Mallorca udělali podle starosty takové změny, aby k nim přijížděli pouze slušní turisté.

Rozhodli se omezit „agresivní prodej alkoholu“. Na lodích se nyní nesmí prodávat alkohol, takže skončily party lodě. Zakázané tam jsou i takzvané pub crawls, tedy v podstatě výlety po barech a hospodách, kdy se během večera lidé zastaví na mnoha místech a všude si dají jeden nebo více drinků. V Magalufu se také nesmí prodávat alkohol v supermarketech mezi půl desátou večer a osmou hodinou ranní a all inclusive hotely smějí denně prodat jednomu hostovi pouze šest alkoholických nápojů.

Video  Bouře na Mallorca (27.8.2023)  - Twitter
Video se připravuje ...

Uživatel_5142568 ( 22. března 2024 19:58 )

Jdu na dovolenou si oddachnout ne chlastat to můžu doma

Eva Komárková ( 22. března 2024 18:40 )

Dopadnou jako Chorvatsko.
Nikdo jim tam nepřiletí.

krapotkin ( 22. března 2024 15:49 )

Nebudou prázdná, jeudí tam "turisti" z Afriky, dokonce jim je tam Frontex zadarmo vozí jako do Itálie.

pupak ( 22. března 2024 14:43 )

A za pár let budou složitě vymýšlet, jak přilákat turisty a dumat nad tím, proč mají prázdná letoviska

Uživatel_5766095 ( 22. března 2024 13:56 )

Stačilo by, aby žádný turista tři roky na Mallorcu nepřijel a místní tam vymřou hladem.

Zobrazit celou diskusi