Barrandovský most tvoří dva mosty, a to jižní, po kterém jedou auta ve směru ze Smíchova do Braníku, a severní, po kterém jezdí v opačném směru. Most z roku 1983 nebyl dosud kompletně opraven. Denně ho přejede na 140 000 aut, což z něj dělá nejvytíženější komunikaci v Praze.

V pátek večer začnou silničáři vyznačovat objízdné trasy a navážet si dopravní značení na most. V sobotu ráno zprovozní rampu u Lihovaru, kterou využijí řidiči jedoucí ze Strakonické ulice do Braníka, a budou pokračovat ve vyznačovaní dopravních opatření na mostě. Přes den v sobotu bude až do skončení prací na konci léta uzavřena nájezdová rampa ze Strakonické přímo na most.

Přípravné práce zahájila TSK letos v polovině ledna, kdy začala s výměnou například ložisek mostu nebo vybudováním přejezdů mezi pruhy. Část prací se uskutečnila také uvnitř tubusu a dělníci překládali telekomunikační kabely. Budovali i konstrukce pod severním chodníkem.

Od pondělí zahájí silničáři opravy v pravém jízdním pruhu ve směru z Braníku na Smíchov. Řidiči budou namísto čtyřmi jezdit třemi jízdními pruhy. Zhruba v červnu se přesunou do levého jízdního pruhu. Počet pruhů zůstane zachován, řidiči budou jezdit po už opravené části. Po celou dobu oprav bude zavřená nájezdová rampa ze Strakonické ulice.

Rekonstrukce Barrandovského mostu začala před třemi roky, kdy TSK opravovala spodní část a pilíře. Práce na jižní části mostu ve směru ze Smíchova do Braníku se uskutečnily loni a předloni. Opravy TSK původně naplánovala ještě na příští rok, nakonec je stihne udělat letos. V příštím roce budou silničáři dělat pouze sanační práce, které neomezí provoz.

Fotogalerie
13 fotografií