Barrandovský most tvoří dva mosty, a to jižní, po kterém jedou auta ve směru ze Smíchova do Braníku, a severní, po kterém jezdí v opačném směru. Most z roku 1983 nebyl dosud kompletně opraven. Denně ho přejede na 140.000 aut, což z něj dělá nejvytíženější komunikaci v Praze. Část soumostí ve směru ze Smíchova do Braníku opravili silničáři loni a předloni a spodní část v roce 2021.

Silničáři dnes zahájili opravy v pravém jízdním pruhu ve směru na Smíchov. Zhruba v červnu se přesunou do levého jízdního pruhu. Počet pruhů zůstane v obou fázích stejný a řidiči budou jezdit po už opravené části. Na mostě budou řidiči stejně jako v předchozích fázích oprav jezdit v každém směru ve třech namísto čtyřech pruzích. Ve směru z Jižní spojky tak auta v levém pruhu přejedou do protisměru.

Po dobu oprav budou pro případ nehody na obou koncích mostu připravena odtahová auta. K dispozici bude kvůli případným změnám počasí rovněž jeden sypač. TSK vypracovala změny systému semaforu v kritických místech v okolí opravy a v případě MHD bude posílena tramvajová linka číslo 21. Změny čekají také autobusy číslo 125 a 170.

Fotogalerie
3 fotografie