Hlavní město Praha prostřednictvím městské společnosti Technická správa komunikací (TSK) bude i v letošním roce pokračovat s rekonstrukcí Barrandovského mostu. První etapa oprav přitom začala už v roce 2022 a zahrnovala opravy jižní poloviny jižního mostu. TSK s však podařilo sloučit poslední dvě etapy do jedné, a tak by kompletní rekonstrukce měla skončit do konce letních prázdnin 2024.

Stejně jako při předchozích etapách i nyní musí řidiči počítat s řadou omezení. Po dobu oprav bude možné využít pouze tři jízdní pruhy místo tří a také bude uzavřena cyklostezka A 12.

„Bude uzavřený severní chodník severního mostu (blíže k Podolí) a cyklotrasa A12. Tyto práce ovlivní provoz i v ulici Modřanská ve směru do centra v místě před, pod a za podjezdem Barrandovského mostu, kde bude částečné dopravní omezení,“ vysvětlil náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti). Přesný rozpis uzavírek je zveřejněn na webu Barrandak.cz

Na severní části soumostí bude TSK dělat stejné práce jako na jižní části. Uskuteční se bourací práce, dělníci vybudují takzvané vyrovnávací vrstvy, posíleny budou kabely, které most drží, vymění se mostní závěry, svodidla a vybudují se nová zábradlí a římsy. Kompletně budou opraveny všechny vrstvy vozovky.

Dobrou zprávou především pro řidiče je, že se TSK podařilo práce urychlit, sloučit poslední dvě etapy do jedné, a tak letošní uzavírky budou poslední omezení. Původně měla rekonstrukce trvat až do roku 2025. Silničářům tak odpadne nutnost dělat jednu přípravnou a jednu dokončovací fázi oprav. „Podařilo se nám ušetřit nejen čas a počet uzavírek, které logicky komplikují nejen Pražanům život, ale také finance,“ řekl Hřib.

„Jsem rád, že nemusíme práce zbytečně protahovat. Sloučení posledních dvou etap ušetří peníze a řidičům nervy. V příštím roce tedy už nemusí s žádnými omezeními počítat,“ doplnil radního náměstek ředitele TSK Josef Richter.

Video
Video se připravuje ...

Modelace dopravy. TSK Praha

Fotogalerie
35 fotografií