Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Češka měla na dovolené v Tunisku uškrtit manžela (†60): Soud opět odložili, ministerstvo si bude stěžovat

Autor: jel - 
20. února 2024
20:55

Manželé z Ostravy do Tuniska odletěli minulý rok 18. července. Dovolená ale skončila tragédií. Padesátiletou Češku zadržela tamní policie, podle ní žena uškrtila svého o deset let staršího manžela. K činu se přiznala. Soud v Tunisku měl proběhnout tento rok už dvakrát, nikdy k tomu ale nedošlo. České ministerstvo si bude na postup tamní justice stěžovat.

Češka původně tvrdila, že našla manžela mrtvého na hotelovém pokoji poté, co se vrátila z pedikúry. Pitva později na mužově těle odhalila stopy škrcení. Mluvčí soudu v Monastiru a Mahdi Farida Ben Jahhy v minulosti pro Blesk sdělil, že se žena k činu přiznala. Tuniští vyšetřovatelé ji viní z úkladné vraždy. Údajně si měla celý čin naplánovat ještě před dovolenou.

V dané kauze zahájili úkony trestního řízení pro podezření z vraždy rovněž moravskoslezští policisté, což jim umožnilo provést pitvu mrtvého muže. Tuniská strana ale s českými kriminalisty nespolupracuje. Přestože Česko už na podzim nabízelo, že případ převezme, protože obě země mají uzavřenou platnou smlouvu o vydávání, z africké země dodnes nepřišla žádná odpověď.

Proces s ženou z Ostravy měl v Tunisku proběhnout až nyní. Podle informací CNN Prima News k tomu ale nedošlo. Už dvakrát bylo líčení odloženo. Poprvé proto, že nepřišel tlumočník, v druhém případě se kauza nestihla projednat. 

České úřady si chtějí na postup tuniské justice stěžovat, což televizi potvrdila mluvčí Ministerstva zahraničních věcí ČR Mariana Wernerová.

Video  Petr Kramný – Chladnokrevná vražda manželky a dcery v egyptském hotelovém pokoji?  - Videohub
Odemknout video

Celebrity-chachacha ( 22. února 2024 15:51 )

Babiznu doufám odsoudí dle zákona tunisského. Pověsí ji vejš ,ať se houpá.

Uživatel_5650579 ( 20. února 2024 23:56 )

Je to vrah udelal to

Uživatel_5650579 ( 20. února 2024 23:53 )

Která? A co to malé děti. Vrah ať se upece Škoda ze je v ČR ve vězení dala by jsem mu smrd hajzl

9876543 ( 20. února 2024 22:48 )

Všude samá voda))),..a bába ho škrtí nasucho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání