Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Svědek, kterému dvě děti umřely přímo před očima: „Zapletly se do války gangů!“

Autor: btk - 
16. února 2024
11:20

K sobotnímu útoku nožem na jihu britského města Bristol, kde na následky bodných  zranění zemřely dvě nezletilé děti, se vyjádřili přímí svědci události. Podle místních obyvatel se oba chlapci stali nevinnými oběťmi soupeřících gangů. Podle dalších umírali v agónii, přestože se jim kolemjdoucí snažili ze všech sil pomoci.

„Ty ubohé děti byly prostě ve špatný čas na špatném místě. V okolí probíhá válka mezi gangy, ale Max a Mason rozhodně v žádném nebyli, to vás mohu ujistit,“ cituje server Daily Mail svědka Jasona Teakela, který podle svých slov viděl dva teenagery umírat na ulici před svým domem.

Šestnáctiletého Maxe Dixona a patnáctiletého Masona Rista útočníci pobodali v sobotu večer na jihu britského města Bristol. Po útoku oba chlapce převezli do nemocnice, ti ale druhý den ráno svým zraněním podlehli.

Křičeli o pomoc

„Když jsem vyšla z domu, přiběhl po ulici můj bývalý partner Scott, který si myslel, že je to jeho syn. Smrtelně zraněný chlapec se zapotácel a snažil se přejít silnici, ale podlomily se mu obě nohy a on se zhroutil zhruba uprostřed. Křičel o pomoc a Scott se mu začal věnovat. Druhý chlapec se snažil dostat do svého domu. Zavolali jsme záchranku,“ uvedla místní obyvatelka Kristy Kiddová.

Kiddová dále uvedla, že policie po příjezdu z Masona strhla oblečení a odhalila hlubokou bodnou ránu na břiše.

Další ze svědkyň uvedla, že útočníky viděla na vlastní oči: „Viděla jsem určitě dva lidi v autě a tři v dodávce – byli na sobě namačkaní.“ Policisté v souvislosti s úmrtím zadrželi již čtyři osoby a vyzvali další svědky, aby se přihlásili na místním oddělení.

Mezi rostoucím počtem vzkazů, které na místě činu zůstaly, byl i vzkaz od jednoho z učitelů obětí: „Dnes bude v mé třídě chybět úsměv. Navždy na vás budeme vzpomínat, milí chlapci.“

Video  Kamarádi pobodali chlapce (14) při hraní karet.  - noviny.sk
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání