Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bizarní rarita z Indie: Kůzle se narodilo s lidským obličejem!

Autor: pma - 
26. ledna 2024
14:00

Počátek roku byl pro farmáře v indické vesnici Nuav velkým překvapením. Jedné z tamních koz se totiž narodilo mládě, které má lidskou tvář! Kůzlátko nemůže pít matčino mléko a farmáři ho tak musí krmit lahví. Na senzaci se sjíždějí podívat lidé z celé Indie.

Kůzle, které se na začátku roku v indickém Nuavu narodilo, je natolik slabé, že ho musí rodina tamního farmáře Lalchanda při chůzi podpírat. Mládě se narodilo s lidskou tváří a není tak ani schopno samo pít od matky mléko. Farmář ho tak podle deníku Daily Star musí opatrně krmit z lahve. 

Veterináři mají za to, že podivný vzhled zvířete může nedostatek vápníku v těle matky. Ten zřejmě způsobil, že se hlava kůzlete zdeformovala. Šance, že mládě přežije do dospělosti, jsou ale pode odborníků spíše mizivé. 

Zpráva o zvířecí anomálii se rychle rozkřikla a na zvíře se jezdí dívat lidé z širého okolí, ale i zbytku země. Indové podobné hříčky přírody často přirovnávají k inkarnace nějakého z bohů. Zvířata s podobnou anomálií bývají dokonce často uctívána.

Není to ovšem poprvé, kdy se v zemi narodilo podobně zdeformované zvíře. Na konci roku 2022 přišla v Sultanpuru na svět koza, jejíž dvě oční bulvy se spojily v jednu uprostřed čela. O dva roky dříve se v Rádžasthánu narodilo zvíře, která mělo podobně jako to letošní v Nuavu, lidský obličej. 

Lomikel ( 27. ledna 2024 16:58 )

A co má taky dělat?
Na velbloudici potřebuje štafle a do slonice by mohl zahučet jak do Macochy z horního můstku... 😁

paralenka ( 27. ledna 2024 14:04 )

Pobavil jste, tleskám vtípku. 👍 👍 👍 😁

paralenka ( 27. ledna 2024 14:02 )

A vy jo? O pohlaví zatím nebyla řeč, takže brácha nebo ségra? 😁

paralenka ( 27. ledna 2024 13:58 )

Tak nějak, zoofil neměl po ruce nic jiného než kozu. 😕 Nic výjimečného v oněch kulturách. 👎

y1xcvbnm ( 27. ledna 2024 08:51 )

taky mi to tak přijde

Zobrazit celou diskusi