Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Muže během močení zabila letící kráva. Pár vteřin předtím ji srazil vlak!

Vlak v Indii srazil krávu, ta usmrtila nedaleko močícího muže.
Vlak v Indii srazil krávu, ta usmrtila nedaleko močícího muže.  (Autor: Profimedia)
Autor: pma, inf - 
23. dubna 2023
11:57

Ke kuriózní nehodě došlo před pár dny poblíž města Alvár v indickém státě Rádžastán. Šivdajála Šarmu, který močil nedaleko železniční tratě, zabila letící kráva. Tu pár vteřin předtím srazil vlak, když přecházela koleje.

Volně pohybující se krávy v Indii nikoho moc nepřekvapí. Bohužel se někdy zvířata pohybují i na místech, jež jsou poměrně nebezpečná. Jedním z nich jsou železniční koleje, které skot běžně přechází. Rozjeté vlaky pak nemají v takových momentech moc prostoru k zabrzdění a krávu srazí.

Podobná nehoda se stala u rádžastánského města Alvár. Koleje, po nichž jezdí primárně rychlovlak z Gudžarátu do Bombaje, přecházela osamělá kráva. Rychle projíždějící souprava skot srazila a odhodila o několik desítek metrů dál.

V tu chvíli stál nedaleko trati Šivdajál Šarma, který se potřeboval u křoví vymočit. Během potřeby ho ovšem zasáhla odmrštěná kráva. I když byl muž, jenž pracoval jako elektrikář, převezen do nemocnice, nebylo mu pomoci a svým zraněním podlehl. O celém incidentu informoval média muž bydlící nedaleko trati, který celou situaci viděl na vlastní oči.

Podobné nehody nejsou podle deníku The Daily Star ničím ojedinělým. Lidé začali apelovat na tamní politiky, aby udělali něco pro to, aby bylo v okolí železnic bezpečněji. Některé železniční společnosti vzaly situaci do svých rukou a začaly podél některých úseků stavět plot, který by zabránil zvěři se k trati přiblížit.

Jiří Zvěřina ( 23. dubna 2023 12:09 )

Pozor, bude pršet... Krávy létají nízko nad zemí....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání