Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Asijští sršni se šíří po Evropě: Žena popsala mučivou bolest po jeho bodnutí!

Autor: štt - 
23. dubna 2023
05:00

Britku napadl asijský sršeň, jehož jed je tak silný, že může v některých případech způsobit smrt. Žena o bodnutí mluví jako o nejhorším zážitku v životě. Nejedná se však o ojedinělý případ!

Louise Austinová přežila jednu z nejhorších bolestí, kterou může zvíře člověku způsobit. Do prsteníčku ji bodl obávaný asijský sršeň. Prst jí na několik dní otekl a kvůli bolesti nemohla s rukou nijak manipulovat.

Nehoda se jí stala loni v létě, kdy odpočívala se svými psy na zahradě. „Mám poměrně vysoký práh bolesti, ale nic takového jsme v životě ještě necítila,“ řekla v rozhovoru pro Daily Star. Nakonec požádala lékaře, aby jí předepsal prášky na bolest a antibiotika.

Odborník Jay Riggs potvrdil, že bolest způsobená asijským sršněm je takřka nesrovnatelná s jiným hmyzem. „Zážitek lze přirovnat k bodnutí rozžhavenou jehlou,“ sdělil novinářům a dodal, že sršeň dokáže zaútočit i několikrát za sebou. K napadení dochází většinou při obraně.

Ve Spojeném království se bohužel nejedná se o jediný případ setkání s asijským sršněm. Lidé by se pro to měli mít na pozoru. Zejména likvidaci hnízd by měli přenechat na profesionálech.

Video  Vyvracíme mýty o sršni obecné. Je mírumilovná a inteligentní!  - Videohub
Video se připravuje ...

bb88 ( 23. dubna 2023 08:19 )

Bože ty jsi debil.

blbec furuhec ( 23. dubna 2023 07:20 )

Z Asie a ze západu k nám nikdy nic dobrého nepřišlo. Vždycky byl s něčím problém.

Zobrazit celou diskusi