Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak se chovat při dopravní nehodě? Policie poskytla užitečné rady!

Autor: jel - 
3. března 2023
17:34

Za volantem je potřeba dávat velký pozor. I v případě, že jsme opatrní, se ale celkem snadno může stát, že se staneme účastníky dopravní nehody. Víte, jak se v takovém případě zachovat? Policie poskytla ve videu užitečné rady.

Policie zveřejnila na sociálních sítích video, v němž poradila, jak postupovat v případě dopravní nehody. „Víme, že každá situace je individuální a má tisíce proměnných, ale základem je (pokud to okolnosti dovolují) se pokusit věc vyřešit s chladnou hlavou,“ uvedli kriminalisté.

Ve videu se řeší především takový typ nehody, kdy nedojde ke zranění žádného z cestujících. Policista apeluje v první řadě na to, aby řidič po nehodě nejprve myslel na svojí bezpečnost a zapnul výstražná světla, vypnul motor a zatáhl ruční brzdu. Před výstupem z auta je potřeba se pořádně rozhlédnout a hlavně nezapomenout si reflexní vestu. Tu bychom měli mít připravenou na dostupném místě, například ve dveřích auta.

Video  Jak se chovat u dopravní nehody?  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Dalším důležitým bodem je pak umístění výstražného trojúhelníku. Věděli jste, že ne vždy je nutné volat k nehodě policii? Tu volat nemusíte, pokud jsou splněny všechny následující podmínky – nikdo nebyl zraněn, škoda na žádném z vozů není více než 100 tisíc korun, nebyl poškozen majetek třetí osoby, jsme schopni obnovit sami plynulost silničního provozu a nemáme podezření, že je některý z řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog a jsme schopni se domluvit, kdo je viníkem.

Ve videu se také dozvíte, jak vyplnit euroformulář.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání