Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladík s čerstvým řidičákem při závodění srazil chodce: Braňovi (†45) nepomohl a telefonoval!

Autor: pma, inf - 
9. února 2023
06:50

Na konci ledna došlo ve slovenské obci Predmier nedaleko Žiliny k tragické dopravní nehodě, při které zahynul pětačtyřicetiletý Braňo H. Na vině ale nebyl on, nýbrž teprve osmnáctiletý řidič osobního vozu, který osudný den vezl skupinku teenagerů a chodce na místě usmrtil.

„Řidič měl při předcházení dalšího osobního auta přejet do levého jízdního pruhu, kde z dosud přesně nezjištěných příčin srazil chodce. Pětačtyřicetiletý muž utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla k případu slovenská policie.

Neštěstí se stalo večer v obci Predmier nedaleko Žiliny 28. ledna letošního roku. Podle výpovědi bratra zesnulého Igora H. může za nehodu skupina mladých lidí. Osudnou noc spolu prý dva osobní automobily závodily a předjížděly se od jedné z městských částí města Bytča směrem k Predmieru.

Sraženému chodci pomohli až neznámí muži

„První z aut, které jelo v pravém jízdním pruhu, po nehodě ani nezastavilo a pokračovalo v jízdě. Asi i proto, že nemělo platnou státní poznávací značku. Druhé auto, které jelo v levém jízdním pruhu, narazilo do mého bratra, až potom zastavilo a vypnulo světla,“ vyjádřil se k tragédii Igor.

Podle něj měli ve voze, který Braňa srazil, sedět čtyři mladí lidé. Po srážce měl řidič (18) stát společně s přítelkyní, která seděla na místě spolujezdce, zhruba sto metrů od krvácejícího chodce a telefonovat. „Na místě nehody zastavilo další auto, vystoupili z něj dva muži a viděli, že u bratra nikdo není a nikdo mu ani neposkytuje první pomoc,“ popsal nepochopitelnou situaci bratr sraženého chodce.

Policie řidiče obvinila z přečinu usmrcení 

Dvojice mužů zavolala na tísňovou linku a okamžitě začala s oživováním. Sraženému Braňovi se jim už ale pomoci nepodařilo. Původně mladá posádka vozu policistům tvrdila, že jeli předepsanou rychlostí a do cesty se jim přihnala srnka a v důsledku toho omylem srazili chodce.

Skutečnou verzi policii přiznala nakonec jedna z dívek. Kriminalistům popsala, že spolu s dalším autem mezi s sebou závodili a jeli téměř sto čtyřicet kilometrů v hodině. „Přiznala, že viděla Braňa jít po krajnici. Ten sice reagoval a snažil se autu uhnout, ale uskočit nestihl,” doplnil Igor.

Policie uvedla, že osmnáctiletého řidiče obvinila z přečinu usmrcení a případ dále vyšetřuje.

Video  Jak se chovat na místě dopravní nehody  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Uživatel_5500418 ( 9. února 2023 12:26 )

Namachrovaný zasran nic víc 20 let na tvrdo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání