Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Děsivý útok na německém gymnáziu: Mladík (18) je podezřelý z ubodání spolužačky!

Autor: ČTK - 
25. ledna 2024
18:25

Osmnáctiletý student gymnázia v městečku poblíž německého Heidelbergu je podezřelý, že ve čtvrtek zabil svoji stejně starou spolužačku. Policie podle agentury DPA předpokládá, že motivem jeho činu byly vztahové problémy. Podezřelého mladíka po několika hodinách na útěku policisté zadrželi.

Incident se stal na gymnáziu v obci St. Leon-Rot. Zhruba 650 studentů soukromé školy bylo po útoku evakuováno a postupně si je vyzvedávali rodiče. V budově byli zdravotníci, psychologové a hasiči, do pátrání po pachateli byl nasazen vrtulník.

Podle informací DPA bylo na místě 15 až 20 policejních vozů. Záchranáři se dívku, na kterou mladík zaútočil nožem, snažili ještě oživit, ale marně.

Podezřelý byl zhruba 2,5 hodiny na útěku, z místa činu ujel autem a policie ho dopadla více než 300 kilometrů daleko a zadržela ho. Vyšetřovatelé předpokládají, že motivem k zabití studentky byl vztahový problém, další podrobnosti k tomu neuvedli.

Dívka na mladíka už loni v listopadu podala trestní oznámení kvůli násilí, uvedlo státní zastupitelství. Kromě toho doposud problémy se zákonem neměl.

Video  Nové záběry: Snajpr měl vraha z FF na mušce. Zabil se, když se studenti krčili na římse!  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Uživatel_5724388 ( 25. ledna 2024 21:34 )

To bude tím, že to samozřejmě byl muslimský imigrant, po kterém dívka chtěla vrátit vypůjčených 200 euro.To si přece Němka vůči Novoněmci dovolit nesmí.Tak ji podřízl. Informace o tom,že vraždil zase muslim, samozřejmě chybí. Muslimové přece patří k protěžovaným skupinám, o kterých se smí a musí informovat jen pozitivně.

Uživatel_5343846 ( 25. ledna 2024 19:36 )

Může mi, prosím, někdo vysvětlit, jak je možné, že každou chvíli čtu, že někdo zaútočil nožem na kamaráda, dívku, spolužáka, atd. To si všichni berou nože do školy nebo na rande nebo do práce? V životě by mě takova věc nenapadla. K sebeobraně je nůž celkem na nic, to už je lepší pepřový sprej nebo taser. Která kultura má ve zvyku nosit sebou kudlu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání