Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Proč Soukupovi zhasla televize? Dluh 14 milionů za elektřinu!

Autor: Luboš Procházka - 
22. ledna 2024
05:00

Pořádně náročný víkend má za sebou zadlužená společnost Barrandov Televizní Studio! V noci na sobotu ji totiž odřízli od dodávek elektrické energie, a diváci tak několik hodin viděli jen černou obrazovku či barevné pruhy s časomírou. Celá televize teď provizorně vysílá díky agregátům. Ale co bude dál?

Na to se během víkendu snažil odpovědět majitel poloviny mediální skupiny Jaromíra Soukupa (54) Jan Čermák. Podle něj je dluh za energie studiím miliardáře Tomáše Chrenka (60) celkem 12 až 14 milionů korun. Čermákovi lidé se snažili domluvit splátkový kalendář, ale... „Ochota dodavatele se blížila bodu nula. Ale začali jsme něco platit, byli jsme dohodnuti, že se tento týden bude pokračovat. Jenže oni to v mezidobí dali do exekuce, což nám zapomněli sdělit. To jsme vnímali jako porušení dohody,“ prohlásil Čermák v rozhovoru pro Deník N s tím, že ale zkrátka dluh za energie mají a jsou si toho vědomi.

Nefunkční TV Barrandov Nefunkční TV Barrandov | archiv Blesku

Zásah techniků

Zároveň nastal problém v rozdílném výkladu toho, kdy vlastně chce Barrandov Studio elektřinu televizi vypnout. „Včera (v pátek, pozn. red.) nám tedy v deset hodin ráno oznámili, že pokud nebude v pátek uhrazena částka aspoň tři miliony korun, vypnou o sobotní půlnoci zdroj energie. Zajistili jsme náhradní generátory, ale bohužel výklad sobotní půlnoci byl jiný a vypnuli to včera o půlnoci a nám nakonec zkolabovalo vysílání úplně,“ popsal pro Deník N Čermák s tím, že ve čtyři hodiny přijeli k televizi jím najatí technici, zprovoznili náhradní dodávku energie a nahazovali servery a veškerou televizní techniku. 

Vysílání přes generátory je podle něj provizorní řešení. „Tento nouzový provoz pojede v řádu dnů. Je to už v právním řešení, ale není to ještě uzavřené, tak to nechci publikovat. V pondělí to snad už budeme mít na stole,“ dodal Čermák. Za generátory podle něj dali zálohu půl milionu korun. Další výdaje v řádu stovek tisíc korun spolkne spálená nafta a hodiny používání. 

Platili mzdy

Jan Čermák tvrdí, že peníze, které měli před víkendem k dispozici, dali raději na mzdy zaměstnanců, a nikoliv na částečnou splátku dluhu za elektřinu. „Nezaplatili, protože jsme v tu dobu platili výplaty, takže v tu chvíli tam zdroje nebyly. Nabízeli jsme myslím milion korun. To bylo dohodnuto, ale pak z toho sešlo,“ prohlásil pro Deník N Čermák.

Delší problémy

Proč vypnutí proudu? Firmě Barrandov Studio miliardáře Chrenka už zkrátka došla trpělivost, a tak se rozhodla vůči mediální skupině Jaromíra Soukupa a Jana Čermáka jednat. „Dlouhodobé neplnění závazků jsme se zástupci Barrandov Televizní Studio doposud aktivně řešili a budeme je řešit i nadále. Celou situaci samozřejmě důkladně monitorujeme,“ řekl pro server Borovan.cz ředitel Barrandov Studio Petr Tichý. Miliardář Chrenek má lokální distribuční síť v rámci celých barrandovských studií.

Soukupovi zhasla televize! TV Barrandov odpojili od elektřiny. Soukupovi zhasla televize! TV Barrandov odpojili od elektřiny. | Profimedia.cz, archiv Blesku

beavis1 ( 22. ledna 2024 23:47 )

To kdyby Agata vedela, ze Soukup neni zadnej miliardar, tak by si nikdy od nej nenechala ejakulovat do vaginy…

crnecek ( 22. ledna 2024 22:05 )

To si nemyslím.

karmina ( 22. ledna 2024 21:24 )

Bude sbírka?

Miroslav Miki ( 22. ledna 2024 19:56 )

😁 😁 👍 Magnát z chudobince🤣🤣🤣🤣🤣Aguš vzala kramle když zjistila,že je to jen bublina

nilud ( 22. ledna 2024 15:06 )

A další takový televizní magnát je majitel Šlágr bandy,tomu ty jeho pouťové a drogistické kanály měli již vypnout dávno.

Zobrazit celou diskusi
Další články
Články odjinud