Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dluhy Jaromíra Soukupa. Účty TV Barrandov zablokoval exekutor. Zasáhl soud

Autor: ČTK - 
16. ledna 2024
21:14

 Zadlužená společnost Barrandov Televizní Studio má kvůli exekuci zablokované bankovní účty a nemůže provádět finanční operace. Firma Jaromíra Soukupa a Jana Čermáka ale nyní získala dočasnou ochranu před klíčovým věřitelem, který účty zablokoval, uvedl dnes Deník N. Městský soud v Praze podle něj v pondělí povolil televizní společnosti využít nově vzniklého institutu individuálního moratoria, což firmě umožní ochranu před věřitelem a umožní jí dál fungovat.

„Současná situace dává společnosti Barrandov Televizní Studio čas se nadechnout, znormalizovat provoz a nabídnout věřitelům řešení,“ uvedl Čermák.

Individuální moratorium je nový nástroj, který se do české legislativy dostal loni v září. Má pomoci firmám, které se ocitly v těžké finanční situaci a během zdlouhavé insolvence by mohly zkrachovat. Zároveň ale musí být zřejmé, že díky nastaveným opatřením se dokážou udržet v provozu a splácet své dluhy. Firmě, u které soud takovýto krok povolí, se exekuce prakticky pozastaví, uvedl Deník N.

Individuální moratorium, které televizní společnost nyní od soudu získala, může do velké míry omezit možnosti věřitele uplatňovat vůči dlužníkovi své pohledávky vlastní cestou. V tomto případě je věřitelem agentura Knowlimits Group, které firma dluží 70 milionů korun.

Barrandov Televizní Studio ale musí do měsíce zpracovat restrukturalizační plán a ten předložit věřitelům. „Povolené individuální moratorium je prvním krokem v procesu, na jehož konci bude nová a zdravě fungující společnost Barrandov Televizní Studio,“ sdělila Deníku N manažerka společnosti Andrea Geyer. „V této chvíli jsou práce na sanačním projektu v plném proudu. Do měsíce projekt předložíme věřitelům společnosti,“ dodala. Pokud většina návrh schválí, může být ozdravení firmy zahájeno, pokud nikoliv, bude dál pokračovat exekuční proces.

Čermák od loňského října vlastní polovinu Soukupovy společnosti Empresa Media, pod níž vedle TV Barrandov spadají také časopisy Týden, Sedmička nebo Instinkt. Čermákova firma Servis-24 se specializuje na pomoc firmám zatíženým dluhy.

Video  Jaromír Soukup: Co řekl na moderátory Slavíka, kteří si z něj utahovali?  - David Turek
Video se připravuje ...

Radek Hornak ( 12. března 2024 13:47 )

❤️‍ A kam to půjde z Veleváženým Mistrem Pánem Soukupem dál.To málo kdo ví.Ale potkáse i z Bohatýmma i z Chudýma Lidma i z Cizincem a....Dobrý den,vám přeje celí Česko a.... ❤️‍ ❤️‍ ❤️‍ ❤️‍ ❤️‍

Miroslav Miki ( 18. ledna 2024 17:52 )

👍 👍

Miroslav Miki ( 18. ledna 2024 17:51 )

Magnát z hladového imperia.Na jeho tv se už nedá dívat,ohrané pořady pořád dokola.Soudce Alexandr,pak tlachání Musila 🙁

krapotkin ( 18. ledna 2024 11:07 )

Tak hlavní je, že se mu sypou drobáky z hloupých reklam, kterých je tam čím dál víc. Jde o nesledovatelné kanály. Chtěl jsem je u kabelovky zrušit, ale prý musím odebírat celý balíček.

verka1 ( 17. ledna 2024 18:00 )

Užíval si s Aguš 😁 a peníze jsou fuč.
Prý magnát 😜

Zobrazit celou diskusi