Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Soukupův Barrandov schytal pokutu 250 tisíc. Rada trestala jednostrannou reportáž

Autor: ČTK, tsv - 
30. ledna 2020
21:25

Provozovatel Televize Barrandov dostal od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) pokutu 250.000 korun za reportáž v pořadu Moje zprávy o údajných nehospodárnostech v Národním divadle. Příspěvek nebyl vyvážený a neposkytl divadlu prostor na vyjádření, uvedla dnes rada v tiskové zprávě.

Příspěvek „Národní divadlo na výletě“ obsahoval tvrzení ohledně fungování a nehospodárné činnosti Národního divadla, která byla podle rady předkládána jako fakta. Divadlo přitom nedostalo prostor se k těmto domnělým faktům vyjádřit a celý případ byl prezentován jednostranně, uvedla rada.

Televizi Barrandov vysílá společnost Barrandov Televizní Studio, kterou ovládá mediální podnikatel Jaromír Soukup. V minulém roce dostala televize od rady kvůli nevyváženosti nejméně tři pokuty.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

snehulak ( 31. ledna 2020 07:55 )

A proto potřebujeme vyváženou Radu. Aby nedávala pokuty za nevyváženost jen Soukupovi, ale i ČT. Ostatně, od kdy se nevyváženost říká pravdě, ke které se provinilci nevyjádří?

europa ( 31. ledna 2020 05:37 )

A nevyvážené jednostranné zpravodajství České televize radě nevadí? A hospodaření ČT je v pořádku? Proč vlastně musí lidé nedobrovolně přispívat na ČT, když pořady, které natáčí za naše peníze stojí z 90% za velké kulové a nedá se na ně koukat? K čemu vlastně ta rada je, když nekoná? Domyslí si jistě každý sám...

sekebo ( 30. ledna 2020 21:36 )

Ukazuje to úplně přesně, tohle je celý ON

Zobrazit celou diskusi