Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

První kroky Pavlovy bývalé mluvčí v nové práci: Řeháková odjede na Ukrajinu

Autor: ula - 
22. ledna 2024
11:03

Na zprávu, že bývalá prezidentova mluvčí Markéta Řeháková (30) míří na ministerstvo zahraničí, upozornil Blesk již vloni v listopadu. O této variantě v minulosti  spekuloval i Deník N. Web Novinky.cz dnes uvedl, že Řeháková skutečně nastoupila na rezort zahraničí, kde působí na pozici poradkyně vládního zmocněnce pro rekonstrukci Ukrajiny Tomáše Kopečného.

Působení Řehákové na ministerstvu potvrdil Novinkám i mluvčí rezortu Daniel Drake.

„Bezpečnostní politice a diplomacii se různým způsobem věnuji už od vysokoškolských studií. Tým Tomáše Kopečného propojuje české veřejné instituce, byznys a neziskové organizace mezi sebou a s ukrajinskými partnery. Chtěla bych jim pomoci zlepšit povědomí českých firem o tom, jak získat finance z mezinárodních zdrojů určených na rekonstrukci Ukrajiny. Je důležité mít všechny informace, aby byly české společnosti a instituce připraveny tyto prostředky čerpat, jakmile budou k dispozici,“ řekla Řeháková Novinkám o své náplni práce.

Kopecký si Řehákovou podle serveru vybral na základně dřívější spolupráce. Řehákovou podle svých slov zná od chvíle, kdy pracovala v Hospodářských novinách a psala o bezpečnostní politice.

„Motivuje mě, že se můžu podílet na projektech, které přinášejí hmatatelné výsledky a pomáhají vracet stabilitu do válkou rozvrácené země,“ uvedla bývalá mluvčí prezidenta, kterou už v polovině února čeká odjezd na Ukrajinu s podnikatelskou delegací. 

Vládní zmocněnec nepřímo potvrdil Řehákové nástup Blesku už vloni v listopadu.

Řeháková skončila u Pavla v říjnu 2023, podle informací médií měla napjaté vztahy s hradní kancléřkou Janou Vohralíkovou (60).

Video  Pavlova mluvčí Markéta Řeháková: Takhle uváděla tiskovku vítěze prezidentských voleb.  - ČTK / Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

pindal ( 26. ledna 2024 23:25 )

Vašíčku,ty vyhrožuješ,viď? 😨

Jaroslav Vašíček ( 26. ledna 2024 11:29 )

Pindale nepindej a Šťouro neštourej! Oběma vám to prospěje.

pindal ( 23. ledna 2024 15:58 )

😁 👍

pindal ( 23. ledna 2024 15:54 )

Dělat někomu mluvčího a přitom být upřímný,tak to se k sobě moc nehodí. 😃

stoura ( 23. ledna 2024 04:54 )

🙂 👍 👍 👍

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa