Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Z Hradu do Černínského paláce: Nové místo pro Pavlovu bývalou mluvčí Řehákovou?

Aktualizováno -
29. listopadu 2023
15:38
Autor: jko - 
28. listopadu 2023
16:11

Na Hradě v říjnu skončila, teď by se ale mohla někdejší mluvčí prezidenta Markéta Řeháková (30) do státních služeb vrátit. Podle informací Blesku by jejím novým působištěm mohlo být skutečně ministerstvo zahraničí. O této variantě již dříve spekuloval i Deník N.

Podle zdrojů Blesku z diplomatického prostředí by se agenda Řehákové měla týkat rekonstrukce válkou zmítané Ukrajiny. Tu má na starost vládní zmocněnec Tomáš Kopečný, který pro Blesk potvrdil, že se skutečně uvažuje o vzniku nového tabulkového místa. Na dotaz, že by na něj měla nastoupit bývalá mluvčí hlavy státu Petra Pavla (62), to Kopečný připustil.

O tom, že by měla Řeháková po hradním angažmá zamířit právě do Černínského paláce, spekuloval již 15. listopadu i Deník N.

„Mohu potvrdit, že se o možné spolupráci bavíme a že by mě to zajímalo, protože se to týká oblasti, která je mi blízká. Ale ještě není nic dohodnuté,“ říkala sama Řeháková pro Deník N. „Pokud by k té spolupráci došlo, vyžadovalo by to někoho, kdo má zkušenosti s analytickými činnostmi a zároveň i rozhled v mezinárodní politice. Dokážu si představit někoho jako Markétu Řehákovou,“ reagoval pro Deník N Kopečný.

Mohu potvrdit, že o to (Řeháková) projevila zájem a že já bych se tomu nebránil. Napřed ale musí absolvovat výběrové řízení,“ potvrdil nyní Blesku zmocněnec s tím, že úplně první podmínkou je, aby bylo nové místo vůbec zřízeno.

Podle ministerstva zahraničí Kopečný spadá do Sekce evropské, nové oddělení se mu ale nechystá.„V rámci úspor se v tuto chvíli o vzniku oddělení pro rekonstrukci Ukrajiny neuvažuje,“ uvedl pro Blesk mluvčí Černínského paláce Daniel Drake.

Také Blesk se ptal na možný nástup a vývoj v této situaci přímo Řehákové. „Co se týče personálních otázek, tak ministerstvo zahraničních věcí nemůže předjímat výsledky výběrových řízení,“ doplnil mluvčí.

Řeháková skončila u Pavla letos v říjnu, podle informací médií měla napjaté vztahy s hradní kancléřkou Janou Vohralíkovou (60).

Video  Pavlova mluvčí Markéta Řeháková: Takhle uváděla tiskovku vítěze prezidentských voleb  - ČTK / Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

stoura ( 12. prosince 2023 05:40 )

Všici tito pazdráti mají známé(příbuzné) pro které zařizují místečka nejenom Kupka, Ten strupatý co má mop na kebuli je to samé, tam šlo o nová ministerstva, takhle se šetří Mazánku!! 👎

stekavypes ( 1. prosince 2023 08:36 )

Bravo,takhle se snižují úřednická místa.Kolik jich ten tlučhuba zrušil a kolik nových jich nadělal.

krtek. ( 30. listopadu 2023 17:15 )

a proč ta paní na fotce vypadá jako Michael Jackson ??

9876543 ( 29. listopadu 2023 21:09 )

Prdlota se bude starat o znovuzrození Ukjr ??....Válka ještě neskončila, a kdo ví kdy se tak stane.. blboňě si bude hřát vejtr**usnici na krásném státem hrazeném teplém místečku..
I kdyby válka skončila, tak si chceme platit něco takové?..Není to starost Ukr??Ani bych se nedivila, že jí tohle místečko v době utahování opasků našel její bývalý zaměstnavatel, kontráš obskočil..
Fijalovej magore...to jsou ty úspory ve vládě, státní správě ?Di už do ( . )

karloy ( 29. listopadu 2023 18:31 )

Přesně tak,jenom kecy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa