Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Soukupovi zhasla televize! TV Barrandov odpojili od elektřiny

Aktualizováno -
20. ledna 2024
12:25
Autor: ČTK, red - 
20. ledna 2024
07:30

Zadlužená společnost Barrandov Televizní Studio měla další problém! V noci z pátku na sobotu přestaly fungovat její televizní kanály. Podle informací Blesku byly odstaveny od přívodu elektřiny. Od 10:00 je po napojení na záložní zdroje mohou diváci opět sledovat. Stalo se tak jen několik dní poté, co společnost skončila v exekuci a byly jí obstaveny účty. V posledních letech se Soukupovo podnikání potýká s potížemi, loni proto do jeho firem, včetně televize, vstoupil nový investor.

Programy TV Barrandov, Kino Barrandov a Krimi Barrandov přestaly vysílat po 01:00. Na obrazovkách byly barevné pruhy, nápis „Skupina Barrandov“ a čas. Od 10:00 mohli diváci vysílání opět sledovat.

Nefunkční TV Barrandov Nefunkční TV Barrandov | archiv Blesku

„Elektřina byla odpojena v noci z pátku na sobotu po jednostranném kroku dodavatele. Ten koncem týdne oznámil, že při nezaplacení dlužné částky ve stanoveném termínu přeruší dodávky až o sobotní půlnoci. Mezitím jsme zprovoznili vlastní zdroje elektřiny a už v deset hodin ráno TVB opět vysílala. Divákům se za technické komplikace omlouváme,“ sdělila výkonná ředitelka televize Andrea Geyer. Odpojení od elektřiny nastalo v sobotu v 1:07, v 7:02 naskočil monoskop a v 10:04 bylo vysílání obnoveno.

Televize Barrandov, jež získala licenci v rámci digitalizace pozemního vysílání a vysílat začala 11. ledna 2009, původně patřila barrandovskému filmovému studiu, od kterého získala i jméno. V roce 2012 stanici koupil majitel největší české mediální agentury Médea Jaromír Soukup, s nímž je TV Barrandov spojena dodnes.

Barrandovská televize byla původně jednou ze stanic, které měly po digitalizaci pozemního vysílání obohatit programovou nabídku. Televize zpočátku výrazně cílila na diváka spíše staršího a nostalgického, čemuž odpovídaly i pořady na jejím programu.

Krátce po příchodu Soukupa se stal generálním ředitelem někdejší šéf Novy Vladimír Železný, který měl ambiciózní plány zdvojnásobit zhruba pětiprocentní sledovanost Barrandova. Ve funkci ovšem vydržel jen pět měsíců, než jej nahradila Marcela Hrdá, po níž se začátkem roku 2016 ujal řízení stanice sám Soukup. Televizi se nakonec podařilo sledovanost poměrně výrazně zvýšit, v roce 2016 již atakovala devítiprocentní podíl. „Není tajemstvím, že naše ambice jsou daleko vyšší,“ tvrdil tehdy Jaromír Soukup.

Ten se postupem času stal hlavní tváří své stanice, postupně moderoval diskusní pořady, zpravodajství a dokonce i lifestylové magazíny. Televize Barrandov ovšem postupně začala ztrácet diváky, zatímco za rok 2017 vykázala mezi lidmi staršími 15 let sledovanost 8,66 procenta, o rok později jen 6,91 procenta a za rok 2022 to už bylo pouze 3,21 procenta. S malou sledovaností souvisí také ekonomické potíže televize, které kvůli neplacení Českým Radiokomunikacím hrozilo i odpojení od vysílačů.

Loni v říjnu nakonec získal poloviční podíl ve společnosti Empresa Media, jež vlastní Barrandov Televizní Studio nebo vydává časopisy Týden a Instinkt, od Jaromíra Soukupa majitel firmy Servis-24 Jan Čermák, který se specializuje na řešení problémů zadlužených firem. Zadlužená společnost Barrandov Televizní Studio kvůli exekuci ale v lednu skončila se zablokovanými bankovními účty a nemohla provádět finanční operace.

Městský soud v Praze podle Deníku N v pondělí povolil televizní společnosti využít nově vzniklého institutu individuálního moratoria, což firmě mělo umožnit dále fungovat. „Současná situace dává společnosti Barrandov Televizní Studio čas se nadechnout, znormalizovat provoz a nabídnout věřitelům řešení,“ uvedl Čermák.

Andre Zeman ( 21. ledna 2024 19:46 )

Vím, že ti ležím v žaludku, ale nejsem dělňas v Kolbence. Jsem paní svého času. Něco, co bys taky moh závidět.🤣

Andre Zeman ( 21. ledna 2024 09:14 )

Jasně, že to je fuk, to já jen hodila drobnější rejpanec na fakta. Podstatnější by bylo, kdyby to fakt padlo uplne. Coz neni vzhledem k naftovejm agregatum nereálné.😁

jajas ( 21. ledna 2024 07:56 )

A třeba takový Kalousek tam byl docela stálým hostem (jak jsem měl možnost zjistit při přepínání programů)...něco jako "Rozhovory s Kalou­skem"­....­.pro­tože Kalousek je vděčný úplně za všechno, kde se může jít vykecávat....takže je schopen se "skamarádit" i se Soukupem... 🙂

jajas ( 21. ledna 2024 07:53 )

To má asi většina lidí stejně. Já taky Barrandov nesleduji, ale když jsem si tu zprávu ráno přečetl a Barrandov si pustil a viděl tam ty pruhy....tak jsem se fakt musel smát......Teď bych si ještě přál, aby ho zrušili úplně.... 😃

jajas ( 21. ledna 2024 07:51 )

Tak ono je to v podstatě jedno....prostě vypli Barrandov a já bych se přimlouval, aby ho úplně zrušili, protože krmit lidi takovýma krávovinama, jaké se tam vysílaly, to by mělo být přímo trestné! 😁

Zobrazit celou diskusi