V seriálu Smysl pro tumor, v němž exceluje Filip Březina, si Petr Vaněk zahrál milence Terezy Brodské. Ve chvíli, kdy byl osloven a dostal se mu do ruky scénář, ho na rozdíl od kolegů námět o rakovině nepřekvapil. „Když přišla nabídka na Smysl pro tumor, tak jsem byl shodou okolností asi deset dní doma po operaci, kde mi vyoperovali nádor ze střeva,“ šokoval Petr Vaněk v rozhlasovém pořadu Blízká setkání.

O tom, že má rakovinu, se dozvěděl prakticky náhodou a doslova na poslední chvíli. „Půl roku jsem chodil po doktorech a na různá vyšetření a nikdo mi nic nezjistil. Až pak jsem byl unavený a neměl na nic sílu. Šel jsm do nemocnice a už si mě tam nechali,“ překvapil herec s tím, že jeho léčba se pak odehrála velmi rychle.

kiTeprve v té nemocnici se za pět minut dvanáct zjistilo, že mám nádor na tenkém střevě, zvenku, proto nebyl na těch vyšetřeních vidět. Když mi to řekli, obrovsky se mi ulevilo. Konečně jsem věděl, co se mnou je. Bylo to pak všechno rychlé. Šel jsem na operaci, kde mi ten nádor vyndali. A pak jsem měl kolem sebe lidi, kteří mě psychicky podporovali a nepřipouštěl jsem si nic špatného,“ svěřil se Vaněk s tím, že si srovnal určité věci a našel v sobě sílu.

Objevení vlastního nádoru mu ve své podstatě pomohlo dívat se na scénář seriálu jinýma očima a slova tumor už se nezalekne.

Video
Video se připravuje ...

Svůdník z Vinařů Petr Vaněk: Utajil dítě a dalšího člena rodiny! Markéta Reinischová

Fotogalerie
52 fotografií