V době natáčení osmidílného seriálu pro něj onkologické onemocnění bylo jen vzpomínkou či zkouškou, kterou překonal. A byť si rakovinu mízních uzlin tehdy léčil jen ambulantně a podle režisérky Terezy Kopáčové (54) z nemocnic raději dost rychle mizel, ve scénáři žádný revers neměl.

Mrazivá role

„Geniální bylo, že většinu natáčení jsem proležel v posteli, takže odpadly všechny ty režijní pokyny typu: Teď přijď zleva, tady si sedni a pak odejdi stejnou cestou, kterou jsi přišel. Opravdu geniální,“ pochvaloval si Bartoška mrazivou roli, která navíc skončí jeho smrtí. 

„A navíc jsem zjistil, ač jsem rodák z Pardubic, že je Hradec Králové zajímavější město. Odtočil jsem tam několik dnů,“ dodal. Z 81 natáčecích dní štáb strávil na onkologii v tamní fakultní nemocnici 23 dní, a pořizoval záběry za běžného nemocničního provozu.

Ztráta vlasů

Herce neodradilo ani to, že přišel kvůli roli o vlasy. „Maskéři mi denně hodinu před natáčením dokonale holili hlavu. Ale ta role mi přišla mimořádně zajímavá. A hlavně to nebyl jenom dvoudenní natáčecí maraton. Tereza mi nabídla krásnou velkou roli,“ pochvaloval si Bartoška, který to prý vzal překvapivě rychle.

„Přestože věděl, že půjde dohola a bude půl roku vypadat, že se mu vrátila rakovina,“ řekla režisérka Tereza Kopáčová (54) a možná v té době vůbec netušila, čím si herec právě v soukromí prochází. Prezident MFF Karlovy Vary skutečně aktuálně podstupuje onkologickou léčbu v pražské Fakultní nemocnici Motol.

Lékaři měli naštěstí návrat rakoviny zachytit včas na preventivní kontrole a jednat by se mělo o zapouzdřený nádor, který se dá dle lékařů mnohem lépe odstranit. Jak se s rakovinou bude prát v seriálu, sledujte 7. ledna od 20.10 v České televizi.

Video
Video se připravuje ...

Seroš X: Smysl pro tumor Reflex.cz

Anketa

Jaký máze názor na seriál Smysl pro tumor?

Super, první díl se mi moc líbil.
Nelíbil se mi, čekal/a jsem něco jiného.

Fotogalerie
78 fotografií