Ještě v létě přitom herec tvrdil: „Vím, že jsem byl nemocný a že ta nemoc dopadla dobře.“ Hydra je ale bohužel zpátky...

„Můžeme potvrdit, že prezident MFF Karlovy Vary v současné době absolvuje onkologickou léčbu,“ sdělila na dotaz Blesku mluvčí festivalu Uljana Donátová (63). Podle své mluvčí Bartoška nepodstoupil žádnou novou operaci a léčí se ve Fakultní nemocnici Motol. „Další podrobnosti sdělovat nebudeme,“ dodala Donátová.

Potíže s virózou

Bartoška měl letos v červnu velké zdravotní problémy po prodělané viróze. Musel být hospitalizovaný a dlouho nebylo jasné, zda se vůbec bude moct zúčastnit karlovarského festivalu. Spásu hledal u profesora Roberta Lischkeho (57), který je i jeho přítelem. „Pan Bartoška prodělal virózu kombinovanou s bakteriální infekcí. Potřeboval dlouhodobě antibiotika, proto byl v nemocnici a teď má dechovou rehabilitaci,“ uvedl tehdy lékař pro CNN Prima News.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška exkluzivně o festivalu: První slova po propuštění z nemocnice! Markéta Reinischová

Znovu dohola

I tak rozdával úsměvy a mimo jiné představil i nový seriál ČT Smysl pro tumor, který se začne vysílat v lednu. „Byla to vzpomínka na to, když jsem měl rakovinu před šesti lety, když jsem neměl vlasy,“ řekl ke své roli Antonína Vaňka, který umírá na rakovinu mozku a přesto se nevzdává. „Vzal to překvapivě rychle, přestože věděl, že půjde dohola a bude půl roku vypadat, že se mu vrátila rakovina,“ řekla Blesku teď v úterý režisérka Tereza Kopáčová (53). A kdo ví, zda vůbec tušila, čím si Bartoška právě v soukromí prochází...

»9«

  • 9 let uplynulo od Bartoškovy léčby rakoviny mízních uzlin v mezihrudí.

Odpískal i Teorii tygra 2

Vedle seriálu Smysl pro tumor dostal Bartoška nabídku, aby si opět zahrál rebela veterináře v pokračování úspěšné komedie Teorie tygra z roku 2016. „Zatím jsem to odpískal, že to dělat nebudu, protože jsem si opravdu chtěl odpočinout,“ říkal herec před půl rokem. Navíc věděl, že se scénář již několikrát přepisoval, a čekal na konečnou verzi. „Takže jsem říkal – hele, tak to třeba můžu natočit na jaře,“ plánoval již v létě prozíravě Bartoška. Má tak klid na nutnou léčbu rakoviny.

Fotogalerie
130 fotografií

Anketa

Bojíte se rakoviny?

Ano
Ne