Osm nedělních večerů budou diváci ČT moci od 7. ledna sledovat příběh studenta medicíny Filipa, který místo nástupu na prestižní místo na klinice sám ulehne na onkologické oddělení.

Bartoška hraje pacienta, s nímž se Filip skamarádí. „Ta figura je průvodcem, která provádí chorobou kolegu, jenž onemocní v jednadvaceti letech. Neví si s ní rady v hlavě, neví si s ní rady odborně. Je to sympatická role. Všechno dobře dopadne až na to, že já zemřu,“ uvedl s mírným úsměvem Barťák, který měl sám v minulosti vážné zdravotní problémy v souvislosti s rakovinou a stále musí chodit na kontroly.

Režisérce Tereze Kopáčové (53) ale na roli bez problémů kývl. „Vzal to překvapivě rychle, přestože věděl, že půjde dohola a bude půl roku vypadat, že se mu vrátila rakovina!“ prozradila Blesku režisérka.

„A taky mrznul, protože nesnáší čepice a my jsme točili v zimě. Ale kvitoval, že může ležet jen v posteli, tyhle role miluje...“

Ani s nemocničním prostředím prý Bartoška neměl problém. „Nemocnic si sám moc neužil, svou rakovinu léčil ambulantně. On z těch nemocnic dost rychle odchází, protože má většinou jinou práci. Kdyby ho tam už chtěli, tak podepíše stejně revers,“ dodala Kopáčová s tím, že natáčeli v královéhradeckém špitále a v ateliéru.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška exkluzivně o festivalu: První slova po propuštění z nemocnice! Markéta Reinischová

 

Novinky ČT pro jaro 2024: Hvězdné pečení i rudá »Akta X«

  • Po Vánocích televize začne zlehka a od 6. ledna divákům naservíruje třetí řadu soutěže Peče celá země, kde se po deset večerů utká dvanáct amatérských cukrářů. A na závěr, v rámci benefičního dílu, dokonce budou péct i známé osobnosti jako Jitka Čvančarová (45) nebo Martin Písařík (44)!

 

  • Pokračovat bude od 8. ledna i komediální hit Dobré ráno, Brno! Jana Prušinovského (44) a kriminálka Stíny v mlze v režii Radima Špačka (50). Od března na obrazovky vtrhne osmidílná série To se vysvětlí, soudruzi! s Jiřím Macháčkem (57) a Janem Cinou (35). Jako čeští Mulder a Scullyová budou řešit osm případů paranormálních jevů v komunistickém Československu.

 

  • V březnu bude mít také premiéru nová talkshow Lucie Výborné (54) nazvaná příznačně Výborná show.

 

  • Diváckým hitem jistě bude nový film Jiřího Stracha (50) Svatá s Jiřinou Bohdalovou (92) v hlavní roli Olgy, která přežila hrůzy gulagu. Drama by se mělo objevit na obrazovce v květnu.

 

  • Od 9. ledna speciálně jen na iVysílání České televize odstartuje šestidílný hraný seriál Adikts režiséra Adama Sedláka (34), který doplní dokumentární cyklus Česko na drogách.

 

  • Dvoudílná kriminálka Vedlejší produkt režiséra Petera Bebjaka v hlavních rolích s Tomášem Maštalírem, Martinem Hofmannen a Zuzanou Stivínovou je psychologickým dramatem. Hlavní postavy jsou podle producentky Kateřiny Ondřejkové vystaveny zkouškám, jež do děje vnášejí větší napětí než samotná detektivka.

     

     

     

    • ČT připravila do vysílání také premiérové dokumenty, mimo jiné druhou sérii úspěšného cyklu Plné hnízdo o pěstounské péči. 

Fotogalerie
91 fotografií