Ani na závěrečném ceremoniálu samozřejmě nechyběl herec Jiří Bartoška, jak bylo ostatně během večera řečeno, hlavní tvář festivalu. O spoustu záležitostí se sice již nějakou dobu dělí Kryštof Mucha a Karel Och a s něčím jistě pomáhá i Bartoškův syn Janek, Jiří je pořád součástí karlovarského dění a je za to samozřejmě rád.

Na zakončení ho jako obvykle doprovázela i choť Andrea Bartošková, jíž ale herec vždy přezdívá trochu jiným jménem a říká jí Adélko. Nejinak tomu bylo i tentokrát, kdy ho manželka podržela ve chvíli, kdy na tom zřejmě nebyl dobře. Ať už se jednalo o přeslechnutí, zaváhání či zkrátka a dobře drobnou momentální únavu, Bartoška se očividně malinko »zasekl«, když dostal od Blesk.cz otázku, jaká byla podle něj největší událost tohoto ročníku.

Nastala chvíle ticha, kterou rozsekla právě až Bartoškova žena, když za něj odpověděla: „No, asi, že tu je,“ narážela tím na jeho nedávné problémy se zdravím, které mu málem účast na festivalu překazily. Kvůli viróze byl dokonce hospitalizován a také dostával kapačky. 

Chvíli to vypadalo, že Andrea coby strážný anděl svého manžela raději odvede pryč od kamer a fotoaparátů. Ale když Jiří uslyšel její hlas, ze svého váhání se konečně probudil a s úsměvem na tváří jí poděkoval, že mu pomohla. 

Následně si už hned vzpomněl na řadu věcí, co se letos odehrály. „To, že jsme tady, jak to dopadlo, ty lidi nadšený, bijáky proběhly, to počasí až na jeden den nám vyšlo... všechno to bylo příjemný.“ Počasí se letos skutečně vydařilo, snad kromě deště na zahájení. Poté už sluníčko přálo, leckdy možná až trochu moc. 

Standing ovation na zahájení

„A vy jste byl aktivnější ze dne na den,“ zhodnotila reportérka Blesku stav Jiřího Bartošky. Je ostatně pravda, že zatímco v prvních dnech festivalu se ukazoval jen sporadicky a lidem se malinko vyhýbal, následně už vítal všechny hosty včetně Daniely Kolářové (76) či Robin Wrigtové (57) alias Jenny z Forresta Gumpa

Na zahájení se objevil samozřejmě i na pódiu, přičemž mu diváci věnovali potlesk vestoje. To pro něj jistě bylo jako vlití nové krve do žil. Také Marek Eben (65) se neubránil emocím a objal ho. 

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška exkluzivně o festivalu: První slova po propuštění z nemocnice! Markéta Reinischová

Fotogalerie
151 fotografií