Ovšem připomněl nemoci z minulosti, nemluvil o aktuální době. Udělal to v souvislosti s rolí Antonína Vaňka v novém seriálu ČT Smysl pro tumor, který je právě ve střižně. „Byla to vzpomínka na to, když jsem měl rakovinu před šesti lety, když jsem neměl vlasy," řekl k roli v projektu režisérky Terezy Kopáčové (53). „Vím, že jsem byl nemocný, že ta nemoc dopadla dobře," dodal s tím, že nyní byl také nemocný, ale drží se. Jednalo se o komplikace po prodělané viróze, s nimiž se léčil v motolské nemocnici, v době začátku festivalu pak ještě v té karlovarské, jak Blesk informoval.

Měl bych být mrtvý

„Člověk má ten život napsaný v ruce. Ta ruka je barevná a nejde ji žiletkou poopravit. 76 let je věk, kdy se umírá! Podle statistiky bych měl být mrtvý," řekl zcela vážně. „Narodíš se a umřeš!" doplnil směrem k dojatému publiku. Bartoška vypadá v závěru festivalu o dost lépe, než v jeho úvodu. Snad je mu skutečně lépe, jak působí. Po skončení náročného pracovního maratónu se chystá několik týdnů odpočívat na své chalupě na Andělské Hoře kousek od Karlových Varů.

V seriálu zemře

Bartoška prozradil, že v novém seriálu Smysl pro tumor podlehne rakovině mozku. „Ta figura je průvodcem, která provádí chorobou kolegu, jenž onemocní v 21 letech. Neví si s ní rady v hlavě, neví si s ní rady odborně. Je to sympatická role. Všechno dobře dopadne až na to, že já zemřu," dodal s mírným úsměvem. Snažil se vtipkovat, ale v kontextu svých právě prodělaných zdravotních problémů raději v tomto směru brzdil.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška exkluzivně o festivalu: První slova po propuštění z nemocnice! Markéta Reinischová

Fotogalerie
89 fotografií