Petr Dvořák byl generálním ředitelem veřejnoprávní televize od roku 2011. Po dvanácti letech nicméně ve vedení České televize končí a v říjnu ho vystřídá Jan Souček (49). „Strašně mi to vadí, mrzí mě to, ale život to tak chtěl,“ stýskal si Petr při debatě s veřejností v Domě České televize na karlovarském festivalu.

„Doufám, že ten konec je jen novým začátkem něčeho. Už se mi několikrát v životě stalo, že někdy konec vypadal špatně, a pak se ukázalo, že po něm přišla úplně nová etapa, tak věřím, že teď to zafunguje stejně,“ nechal se slyšet. 

Hvězdy chyběly

Večer se pak ve vinárně Bokovka loučil se svými kolegy. Ačkoli má ale podnik kapacitu zhruba pro tisícovku osob, uvnitř jich bylo tak maximálně 300, a to ještě kdo ví jestli. Známé tváře navíc úplně chyběly... Mezi pravidelné hosty večírků České televize patří například Aňa Geislerová (47), ani známá pařmenka ale tentokrát nedorazila. Jediným slavným jménem kromě Dvořáka byl scenárista Michal Najbrt (78). 

Tanečky à la Mayová

Podle informací Blesku si nicméně Dvořák svůj rozlučkový večírek přece jen užil. Přítomní si s ním připíjeli, na památku se s ním fotili a nechyběla ani objetí. Pod vlivem alkoholu to dokonce roztočil a dal se do tance... Při návratu z toalety přetančil Petr přes celý prostor roztomilými krkolomnými pohyby, ne nepodobnými těm, které kdysi slavně předvedla Theresa Mayová (66). Před podnikem si následně vychutnal doutníček jako jakousi „poslední dýmku míru“. 

Domů mezi posledními

Večírek s DJem přece jen probíhal spíše komorně a o žádnou party až do rána rozhodně nešlo. Dvořákovi s manželkou se ovšem domů zjevně nechtělo... Společně setrvali až do konce a podnik opouštěli mezi posledními. Ve 2:45 se pak pěšky vydali směr Grandhotel Pupp. 

Video
Video se připravuje ...

Andrea Sestini Hlaváčková tančila na Michala Davida. archiv Blesku

Fotogalerie
48 fotografií