Dařilo se jim. Jejich firma pomohla tisícům žen plnit jejich sny být krásnější. Doma měl Tomáš krásnou, pracovitou manželku a tři zdravé děti. Ani to mu ale nezabránilo, aby zvolil dobrovolný odchod z tohoto světa. „Ano, manžel spáchal sebevraždu,“ odpověděla se slzami v očích na dotaz Blesku jeho žena Petra Řehořková (47). Podle informací Blesku ji spáchal před týdnem v pátek oběšením.

Nic netušila

Za vším měla být neléčená deprese. „Nezaznamenala jsem žádné signály, ze kterých bych mohla tento jeho úmysl odvodit,“ sdělila smutně vdova. Lidé s touto nemocí mohou bohužel brát sebevraždu jako východisko ze svých potíží a právě plánování odchodu ze života se stává často jediným bodem, na který se upínají. Dokážou svou smrt v tichosti plánovat, aniž by jejich okolí cokoli postřehlo.

„Celkově je tato situace pro nás všechny, ale především pro děti, velice náročná,“ dodala manželka Petra. Ona i její rodina na rozdíl od Tomáše ihned využily možnost svěřit se do rukou odborníka, aby jim pomohl celou situaci zvládnout.

Jaké jsou příznaky deprese?

Patří mezi ně neschopnost se radovat, výrazná únava, obavy, strach, úzkost, plačtivost, poruchy spánku, změny chuti k jídlu. Depresivní člověk se přestává věnovat svým koníčkům, vyhýbá se přátelům, ztrácí zájem o sex, trpí neopodstatněnými výčitkami svědomí, nevěří si, hůře se soustředí, nemá chuť k jídlu, nebo se naopak přejídá. Pokud člověk trpící depresí odmítá odbornou pomoc, i tak se obraťte na odborníky. Poradí, jak s takto nemocným člověkem komunikovat. Deprese je nemoc a není na místě se za cokoliv stydět!

Vzkaz do nebe

„Tomáš se oběsil v den, kdy začal karlovarský festival, a zpráva o jeho sebevraždě zasáhla mnohé české celebrity. R.I.P., Tomáši,“ napsal na sociální síť Martin Dejdar (58), který byl častým klientem této kliniky. A nejen on, oblíbily si ji i další české hvězdy. Na ošetření sem pravidelně dochází i Mahulena Bočanová (56), Vendula Pizingerová (51), Lucie Vondráčková (43) či Kateřina Cajthamlová (61).

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

➤ Linka první psychické pomoci,

nonstop a zdarma: 116 123

➤ Linka bezpečí pro děti a mládež,

nonstop a zdarma: 116 111

Video
Video se připravuje ...

Marilyn Monroe – záhadná smrt největší sexuální ikony 20. století Videohub

Fotogalerie
25 fotografií