Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Mluvčí festivalu Donátová o slzách pro Bartošku a nejtěžším momentu. A co natáčení s Deppem?

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
4. července 2023
15:32
Autor: Pavlína Horáková - 
4. července 2023
14:30

Za zářícími reflektory, vzrušením a hvězdným leskem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se odehrává komplikovaný svět zákulisí a právě do něj nám v Epicentru Blesk Zpráv dala nahlédnout dlouholetá tisková mluvčí festivalu, filmová PR manažerka, spisovatelka a scénáristka Uljana Donátová. Prozradila nám také, proč se na slavnostním zahájení málem rozbrečela, nejtěžší momenty na festivalu i detaily natáčení nové barevné znělky s Johnny Deppem.

Varský filmový festival byl už několik dnů před začátkem obestřen smutnými zprávami o hospitalizaci ředitele Jiřího Bartošky a mnozí se obávali, že by se letošní 57. ročník mohl konat bez jeho přítomnosti. Když se však osobně dostavil i na slavnostní zahájení, dostalo se mu potlesku ve stoje a sál Thermalu se zaplnil silnými emocemi. Těm se neubránila ani Bartoškova dlouhodobá spolupracovnice a tisková mluvčí KVIFFu. „Já jsem skutečně byla půl milimetru od nějakých slz, které by mi rozmazaly mé ubohé líčení, které jsem pořádně ani nestihla," svěřila se Donátová.

Podle Donátové velký sál dokázal vyjádřit to, co pociťovali diváci, kteří se tam fyzicky nemohli dostat. Festival je úzce spjat nejen s karlovarským prostředím, ale také s panem Bartoškou, který ho dlouhodobě podporuje. „On prostě jako člověk, už když vchází do té jeho kanceláře, tak prostě tam jde s tím, že chce ze sebe vydat to nejlepší," popisovala Donátová Jiřího Bartošku,  kterého považuje za skvělého šéfa a to i proto, že umí ocenit a povzbudit celý tým. „Jak to dělá? Má na to asi nějaké herecké kouzlo," přiznala s údivem.

V rozhovoru také vzpomněla na nejtěžší momenty svého třiadvacetiletého působení na festivalu a tím byl pro ni předloňský covidový ročník. Donátová vzpomínala na atmosféru, která byla podle jejích slov vyhrocená dodržováním zdravotních opatření. „Já vám řeknu jednu upřímnou věc. Velmi těžké bylo také v souvislosti s tímhle tím ročníkem, když jsme se rozhodli pozvat Johnnyho Deppa," vzpomíná na kontroverzi, kterou toto rozhodnutí vyvolalo. Festival byl pod tlakem médií a protestujících organizací kvůli Deppově komplikované minulosti a pobíhajícímu soudu s Amber Heardovou.  „Ptali se nás, proč zveme takto toxickou osobnost, že zveme násilníka vůči ženám a my jsme se snažili vysvětlit, že nehodnotíme věci, které jsou osobní a do kterých nikdo z nás nevidí ani média, ani protestující organizace, nikdo za těmi zavřenými dveřmi nebyl,“ vzpomínala na Uljana Donátová. Johnny Depp soud vyhrál a letos byl největší hvězdou v Cannes.

 „Stal se jedním z podporovatelů a přátel karlovarského festivalu," popsala vztahy s americkým hercem. Ten se stal také hlavním aktérem letošní znělky festivalu. „Přestože na natáčení znělky měl Depp jen málo času kvůli svým hereckým povinnostem, vyčaroval v několika hodinách jedinečnou atmosféru. Režisér Ivan Zachariáš s Deppem improvizovali a výsledek byl ohromující. " Proč je znělka po tolika letech opět barevná? „Je to volba režiséra, kterému všichni důvěřují. Ta barva tam patří. Johnny Depp prostě musí být barevný," dodala Donátová s úsměvem.

papouskova ( 4. července 2023 17:09 )

Musíte si nejdříve přečíst CELÝ článek a pak, pokud nejste úplný idiot, pochopíte smyl článku.

Anifa ( 4. července 2023 16:52 )

„On prostě jako člověk, už když vchází do té jeho kanceláře, tak prostě tam jde s tím, že chce ze sebe vydat to nejlepší....Kulový, samozřejmě v tom hrají roli velké peníze. Jako herce ho mám ráda, ale nedělejte z něj Boha. Je nadstandartně placený, opečovávaný doktory jako nikdo z vás.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa