Organismus oslabený virózou Bartoškovi vypovídal službu.

Kmotr nepřišel

Už před týdnem zrušil na poslední chvíli účast na křtu knihy své spolupracovnice a mluvčí filmového festivalu Uljany Donátové (62) v Divadle Kalich. Napsala scénář k úspěšnému muzikálu podle hitů Hanky Zagorové (†75) Biograf láska a pak připravila i knihu. „Při zkoušení inscenace jsem si říkala, že by bylo hezké, aby zároveň existovala knížka, která o hlavních hrdinkách muzikálu prozradí trochu víc, než jak to dovolí divadlo s jinými zákonitostmi,“ řekla Donátová. Kdo jiný jí měl vyslat knížku do života než právě Bartoška, kterému stojí při přípravě festivalu už mnoho let po boku. Barťák se ale musel omluvit.

Na dobré cestě

„Bojuje s virózou,“ prozradila Uljana. Nyní uvedla, že už je vše na dobré cestě. „Pan Jiří Bartoška je po prodělané viróze na rehabilitačním pobytu ve Fakultní nemocnici Motol, který absolvuje na standardním pokoji na třetí chirurgické klinice první lékařské fakulty Univerzity Karlovy,“ řekla Donátová pořadu ShowTime na CNN Prima NEWS. Nyní dělají lékaři vše pro to, aby mohl Bartoška odjet do Varů a už 30. června zahájit mezinárodní filmový festival.

Překonal rakovinu

Oblíbený herec prodělal v roce 2015 rakovinu. „Pro mě to byla naprosto neznámá situace. Já jsem totiž i přes své zdravotní hříchy nikdy marod nebyl,“ ujistil tehdy časopis Blesk zdraví. „On se ale z rakoviny dělá až moc velký strašák. Je to sice vážná nemoc, ale ne žádné mysterium. A čím víc na ni myslíte, tím hůř. Když se ji naopak snažíte ignorovat, může se urazit a jít pryč,“ uvedl Bartoška, který se jen tak něčeho nezalekne.

 

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška oznámil první jméno dalšího MFF KV! Oslaví Danielu Kolářovou! Kateřina Štichová

Fotogalerie
39 fotografií