Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zahájení festivalu ve Varech: 10 NEJ momentů! Rozlítaná Bohdalka i chybějící hvězdy

/
  • Zahájení festivalu ve Varech: 10 NEJ momentů! Rozlítaná Bohdalka i chybějící hvězdy
    1. července 2022 ● 21:29

    56. ročník filmového festivalu v Karlových Varech právě začal. Oficiální zahájení bylo jako vždy plné hvězd a zajímavostí, ale přesto trochu jiné, než bývá zvykem. Připomeňte si s námi nejzajímavější momenty, které se za večer odehrály, a také ty, na které nakonec nedošlo...

  • 1.

    Čvančarová nikde

    Kdysi zahajovala s obřím dekoltem, minule zase s velkolepou modrou róbou. Všichni tak čekali, s čím Jitka Čvančarová (44) přijde tento rok. Jenže nebyla by to Jitka, kdyby nepřekvapila. Tentokrát zvolila jednoduchou metodu – na zahájení vůbec nedorazila, respektive na červeném koberci ani v sále vidět nebyla. Všechny to zaskočilo a některé jistě i zamrzelo... Tak snad se objeví alespoň později.

     

  • 2.

    Rozlítaná Bohdalka

    Největší hvězdou byla na zahájení bez pochyby Jiřina Bohdalová (91), která ani ve svém věku nepřestává překvapovat elánem. Dceru Simonu Stašovou (67) s sebou sice neměla, ale zato jí garde dělali oba vnukové Vojta a Marek. Mladší z nich dokonce s přítelkyní. „Mám díky tomu takový pocit bezpečí,“ svěřila se Jiřina a prozradila, že vnuci s ní jezdí rádi.

     

    Dokonce mají společný program i poté, co opustí lázeňské město. „Ve stejné sestavě letíme rovnou odsud na týden do Řecka,“ odtajnila Bohdalová s tím, že ale naštěstí z lázeňského města nemíří rovnou na letiště, ale mezitím si dopřejí i nějaký ten odpočinek. K moři už se jistě moc těší.

  • 3.

    Livia s Ebenem

    Stejně jako Jiřinu, doprovázeli vnuci také bývalou první dámu Livii Klausovou (78), alespoň tedy do města jistě. Na červeném koberci ale dámě nabídl své rámě moderátor Marek Eben (64). Tak trochu tedy zaskočil i za jejího chotě Václava Klause (81). A vypadal, že si to docela užívá.

  • 4.

    Zraněná Lilia

    Manželka Karla Janečka (48) Lilia (34), která je známá jako kněžka, viditelně kulhala. Jak Blesku prozradila, ke zranění došlo tak, že jí kočárek spadl na nohu. Jelikož tam má bouli, musela tomu přizpůsobit obuv. „Asi mě bude muset Karel nosit na rukou,“ vtipkovala. Ani k lékaři si ještě nedošla, zkrátka festival nade vše.

  • 5.

    Problém Mihulové

    Problém je často zvolit i vhodný oděv, nejen obuv. Alena Mihulová (57) si vypůjčila bílou róbu a vypadala naprosto skvostně. „Já bych si na ně netroufla, ale byly jedny z mála, co mi byly, při mých 158 centimetrech není moc výběr. Hlavně že jsou v takové délce, abych v nich mohla jít,“ netajila se hvězda snímku Sestřičky, že si s oblékáním hlavu příliš nedělala. Místo dcery ji tentokrát doprovázela asistentka a manažerka.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Alena Mihulová na festivalu ve Varech Blesk TV

  • 6.

    Kalhoty s vlečkou

    Stylově outfit vyřešila i herečka Jitka Schneiderová (49), která přišla ruku v ruce s partnerem Lukášem. Obvykle mívala šaty, ale tentokrát se rozhodla pro kalhoty. Přesto měla i vlečku a vypadala velmi elegantně. Na svůj nápad byla také náležitě hrdá.

  • 7.

    Spálené podprsenky

    Během večera se také rozmohl... takový, ne snad nešvar, ale fenomén. Hodně přítomných dam zvolilo své modely tak, že na sobě vůbec neměly podprsenky. Když dostala Alena Doláková dotaz, proč to tak u ní je, rozhodla se rusovlásla promluvit za všechny své kolegyně a naznačila, že je to na protest. „Podprsenky? Ty už jsme spálily, abychom podpořily Ameriku,“ narážela na nový zákon o potratech v USA.

  • 8.

    Vzpomínka na Zaoralovou

    Součástí oficiálního zahajovacího ceremoniálu byla tentokrát i vzpomínka na zesnulou Evu Zaoralovou, která byla s festivalem úzce spojená řadu let. „Poprvé po 29 letech tady s námi není naše doktorka Eva Zaoralová,“ pronesl na jevišti Jiří Bartoška (75). Následovaly záběry z jejího života. 

  • 9.

    Janžurová na policii

    V rámci večera byla také představena nová oficiální znělka festivalu, a diváci tak byli první, kdo ji mohl vidět. Jednalo se o vtipnou scénku s Ivou Janžurovou na policii.

     

    Přišla prý o cenu z festivalu a policie se ptá, jestli na ni má účtenku. Ona zmiňuje Bartošku, že by mohl mít. Ten jí řekne, že má nevyčíslitelnou cenu. „Tak napíšu třeba tisíc korun?“ ptá se policista, ale ve skutečnosti má sošku celou dobu on sám. Iva mu ji nakonec vezme ze stolu. 

  • 10.

    Hvězdní absentéři

    Letošní ročník KVIFF je zajímavý a trochu netradiční i v tom, že se nějak nedaří příjezdy zahraničních hostů a hvězd. Už v průběhu čtvrtka se mluvilo o tom, že má přiletět Liev Schreiber (54), jenže na červeném koberci chyběl. Jiří Bartoška prozradil, že jeho let byl bohužel zpožděný, a tak dorazí až na večírek.A tak se skutečně stalo. Na fotografie Lieva ze zahajovacího večírku se můžete podívat zde.

     

    Chybět prý ale nebude. Další, kdo ale přítomen nakonec nebyl, byl Paolo Genovese. Režisér zahajovacího snímku s názvem Superhrdinové musel zůstat v Římě, kde za dva dny začíná natáčet nový film.

    Fotogalerie
    180 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 39

Skrhola: Po světě se už mezi béčkovejma Holyvůd stárs rozneslo že se ve Varech s prezídiem Filmfestu skvěle a hlavně zadara a co hrdlo ráčí žere a chlastá až se stoly prohejbají, proto sem všichni tak rádi a hojně jezděj, ministerstvo kultůry a éú to všecko (včetně letenky tam a zpět) platěj✈️🍺🥩🥂🚽🛏️✈️🇪🇺😉

(02. 07. 2022 16:46)

defakto: ... doufám , že Bohdalka donese Fockovy do basy aspon nějakou výslužku z Varů , když jí tam tolikrát doprovázel !

(02. 07. 2022 16:30)

Yarda: A mne zase nepozvali.

(02. 07. 2022 14:24)

papouskova: Tak vážení, Bohdalová je festivalu opět po dlouhé době a v 91 letech asi ten doprovod potřebuje. Zase nebuďte samá závist. Je herečka, je to filmový festival, tak proč by tam neměla být.

(02. 07. 2022 12:33)

ANO_travit_psy: Schneiderová s vocasem.

(02. 07. 2022 12:06)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy