To, že hlavní hvězda festivalu bude mít asi nějaké to zpoždění, bylo jasné už ve čtvrtek večer. Další tradice totiž praví, že předvečer festivalu patří setkání zahraniční hvězdy s ředitelem festivalu Jiřím Bartoškou (75). Jenže ten se musel tentokrát spokojit jen se svými českými parťáky, byť mu v jejich přítomnosti bylo podle fotografií Blesku také více než dobře.

Video
Video se připravuje ...

Liev Schreiber na MFF KV Pavlína Horáková

Mnozí pak doufali, že se Liev objeví v pátek na červeném koberci, což se ale také nestalo. Ředitel Bartoška reportérům Blesku vysvětlil, že letadlo s hercem mělo zpoždění a že bohužel zahájení nemohl stihnout. Že ale na zahajovacím večírku chybět nebude. A měl pravdu.

Liev Schreiber se objevil na večírku i s ochrankou, která se od něj nehnula na krok. A možná klidně mohla, protože herec, kterého v Česku známe zejména z filmu X-Men Origins: Wolverine, si nechal narůst knír a byl takřka k nepoznání. Vůbec nepřipomínal ranaře ze snímků, ve kterých hrál. Ostatně, na to se můžete podívat v galerii článku.

Odkud ale do Varů Liev ve skutečnosti přicestoval, není tak úplně známo. Podle jeho instagramu totiž poslední týdny tráví v Evropě a před pár dny na sociální síti oznámil přesun z Itálie do Prahy na další práci. Rovněž zdroj Blesku přímo na zahajovací večírku tvrdil, že Schreiber pracuje v Praze a odtamtud také do Varů přicestoval. Jak to tedy bylo se zmeškaným letadlem z USA, o kterém mluvil Jiří Bartoška, asi ukáže až čas.

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová vyvedla ve Varech vnuky: Čeká je velká cesta! Blesk TV

Nutno dodat, že Liev Schreiber se na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary objevil už podruhé. Zatímco v roce 2004 zde prezentoval svůj režisérský debut Naprosto osvětleno, na 56. ročník KVIFF dorazil jako čestný host. Fanoušci ovšem budou mít také šanci zhlédnout debatu s ním v rámci KVIFF Talks, konkrétně 3. července ve 14 hodin.

Fotogalerie
123 fotografií