Liev Schreiber se narodil 4. října 1967 v San Francisku. Jeho matka byla dcerou ukrajinského imigranta a kdysi se nechala slyšet, že svého syna pojmenovala na počest Lva Tolstého. Po rozvodu svých rodičů ovšem vyrůstal Liev pouze s ní a musel často snášet její excentričnost, kvůli které musel například přijmout hinduistické jméno nebo měl zakázáno sledovat jiné než černobílé filmy.

Přesto se mu nakonec podařilo vystudovat herectví na Yaleově univerzitě a později studovat i na Královské akademii divadelního umění v Londýně. Průlomu před kamerami se dočkal díky hororové sérii Vřískot, kde si zahrál Cottona Wearyho.

Brzy se ovšem začal objevovat i ve vážných filmech jako Manchurianský kandidát, kde si zahrál po boku Meryl Streepové nebo Denzela Washingtona. Ve stejné době natočil i svůj režijní debut Naprosto osvětleno o pátrání mladého Američana po svých předcích na Ukrajině. Jde o adaptaci stejnojmeného románu od Jonathana Safrana Foera, kterou si Schreiber přečetl v době, kdy se sám snažil napsat scénář o svém vztahu s ukrajinským dědou.

Od roku 2013 pak spojil svůj život se seriálem Ray Donovan, kde hraje titulní postavu a který od roku 2015 i produkuje.

Liev Schreiber na KVIFF 2022

Liev Schreiber se na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary objevil podruhé. Zatímco v roce 2004 zde prezentoval svůj režisérský debut Naprosto osvětleno, na 56. ročník KVIFF dorazí jako čestný host. Fanoušci ovšem měli mít také šanci zhlédnout debatu s ním v rámci KVIFF Talks.

  • 3. července ve 14:00 bude v tiskovém sále hotelu Thermal hostem KVIFF Talks.

Video
Video se připravuje ...

Největší skandály a trapasy KVIFF - facky a divoká líbačka! Videohub