Další pozitivní informací je, že se prý jedná o takzvaný zapouzdřený nádor. Ten se dá podle lékařů mnohem lépe odstranit.

Hercovi fanoušci mu nejen na internetu přejí hodně sil, aby obávanou hydru opět porazil - jako v roce 2014.

Většinou se při rakovině nejvíce hlídá následujících pět let. Když je vše v pořádku, může si onkologicky nemocný pacient trochu oddechnout. U Bartošky to bylo jinak. Nemoc číhala devět let!

„Oplakala jsem Vás v seriálu Sanitka jako doktora Skalku, teď se držte,“ píše divačka. „Těšíme se na Anděla Páně 3. Bůh přece neumírá!“ burcuje Bartošku k boji další hercův příznivec.

Diváci si také neumí představit, že by se jejich hrdina neobjevil v plánovaném pokračování filmu Teorie tygra 2. Mimochodem, při prvním ataku rakoviny Jiří Bartoška také točil Teorii tygra.

Hodně skutečností jde tedy herci na ruku a všichni kolem něj věří, že se po chemoterapiích, jež prý už podstupuje, opět v plné síle vrátí před filmovou kameru. Největší oporu má ve své rodině - manželce Andree (71), dceři Kateřině (46) a synovi Jankovi (37).

Věk na jeho straně?

Zhoubná nemoc udeřila u Jiřího Bartošky poprvé před devíti lety, kdy mu lékaři objevili rakovinu mízních uzlin v mezihrudí. Okamžitě podstoupil chemoterapie. Je pravda, že měl asi více sil, protože byl podstatně mladší, ale na druhou stranu panuje hodně rozšířený názor, že ve vyšším věku nádorové onemocnění tak rychle nepostupuje.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška exkluzivně o festivalu: První slova po propuštění z nemocnice! Markéta Reinischová

Fotogalerie
80 fotografií