Téma vážné nemoci, rakoviny, přinesl do českých domácností seriál s názvem Smysl pro tumor. Příběh ambiciózního studenta neurochirurgie, jenž místo toho, aby získal prestižní post na klinice, se sám stane jejím pacientem, bodoval už svým prvním dílem – na ten se dívalo v průměru 1,27 milionů diváků starších 15 let. Jenže na rozdíl od mnoha jiných seriálů, které sice námětem zaujmou, ale zpracováním zklamou, a tak se na další díly časem stráveným u obrazovky už neplýtvá, Smysl pro tumor má slušná čísla i po druhé epizodě.

Druhý díl tohoto seriálu totiž sledovalo stejně jako minulý týden 1,27 milionů diváků, což byl znovu nejlepší výsledek nedělního večera – a také celého dne. Daleko za sebou nechal v žebříčku sledovanosti komediálně-kriminální Případy mimořádné Marty na Nově, jejíž dva díly opanovaly druhou a třetí příčku. Jenže „jenom“ se 782 a 706 tisíci diváků. Až na devátém místě se umístila FTV Prima s komedií Hodinový manžel – pustilo si ji pouze 245 tisíc diváků. Ostatní dali přednost třeba hokeji či westernu z roku 1968 Shalako.

Video
Video se připravuje ...

Seroš X: Smysl pro tumor Reflex.cz

Ani v druhém díle Smyslu pro tumor nebylo nouze o scény mapující náročnou léčbu onkologického pacienta. Tentokrát hlavního hrdinu v podání herce Filipa Březiny (28) čekalo ozařování. „Ten přístroj jak z vesmírného výzkumu je velký přes celou místnost a hodně drahý, ten bychom do studia vážně nepřestěhovali, i kdyby nám ho snad chtěli půjčit. Jako že by určitě nechtěli. Navíc je pořád v provozu. A taky bychom ho neuměli ovládat,“ vysvětlovala Blesku přímo režisérka Tereza Kopáčová (54). 

Natáčecí štáb se proto musel vměstnat do volna, kdy přístroj nepotřebovali skuteční pacienti hradecké nemocnice, a s natáčením jim pak pomáhali vyškolení odborníci. Filipovi navíc v hradecké nemocnici vyráběli speciální masku na míru, jako ji vyrábí pro každého pacienta podle jeho tvaru hlavy a druhu diagnózy. V seriálu měl pak Filip po ozařování spálenou kůži na nose – a to byl velký úkol hlavně pro maskéra Martina Valeše (52), jenž byl mimochodem nominovaný na Českého lva za nejlepší masky v minisérii Božena.
Fotogalerie
62 fotografií