Marika Gombitová se divákům předvedla v perfektní pěvecké kondici. Úterní pražský koncert trval celkem 2,5 hodiny a byl nabitý v každém okamžiku. Na pódiu se vystřídala řada hostů, včetně saxofonisty Felixe Slováčka, který byl z úspěchu velmi dojat, navíc v O2 aréně vystupoval poprvé. Nechyběl ani frontman kapely Modus Ján Lehotský (76), který v sedmdesátých letech Mariku objevil právě pro svou kapelu. A došlo i na lidovku se slovenskou kapelou Kandráčovci.

Během svého vystoupení Gombitová zavzpomínala na své zesnulé kolegy, s nimiž během své rané pěvecké kariéry úzce spolupracovala. Českému slavíkovi Karlu Gottovi věnovala píseň Vyznanie, přičemž vůbec nepřemýšlela, že by to mohl být někdo jiný. V areně by se v tu chvíli nenašel nikdo, komu by neběhal mráz po zádech. Jiné písně pro změnu věnovala celoživotnímu parťákovi Miro Žbirkovi a také VašoPatejdlovi. Fenomenálním výkonem Marika mnohým vyrazila dech, když zazpívala technicky náročné Koloseum. V hale bylo na 16 tisíc lidí a Marika to vše utáhla bez falše a bez playbacku. V tu chvíli by nikoho ani nenapadlo, že si zpěvačka dala zhruba 30letou pauzu od zpívání. 

Posluchači Gombitovou nejednou ocenili potleskem ve stoje. V hledišti si její monstrózní koncert naplno užívali hvězdní hosté jako Leona Machálková, vdova po Žbirkovi Kateřina Žbirková, houslista Jaroslav Svěcený, moderátor Honza Dědek či herečka Eva Čížkovská s přáteli. Dorazila i politička Alena Schillerová.

Na koncertě měl být pochopitelně i zpěvaččin dvorní textař Kamil Peteraj, který měl sedět v první řadě mezi ostatními VIP hosty. Ovšem den před koncertem onemocněl, chytly ho záda a nemohl ani vstát, sedět či chodit.

Po velkolepé show Marika uspořádala malé setkání v hotelu Stage, kde byla ubytována s VIP hosty. Byla tam i Žbirkova dcera Linda, která pracuje v mateřské škole. Mariku miluje od malička a koncert s ní prožívala neuvěřitelně.

Slovenská slavice se na pražský koncert připravovala vskutku pečlivě a dostalo se jí za to neutichajících ovací vestoje. Do české metropole den před koncertem dorazila v doprovodu šesti kamionů, z nichž každých vážil cca 15 tun. Velkolepou show si Gombitová zopakuje ještě 30. ledna.  

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivní zpověď Gombitové před koncerty v Česku: Mám u vás druhý domov! Hana Höschlová

Fotogalerie
59 fotografií