Zpěvačka, která v roce 1980 po autonehodě skončila na vozíku, chystá dvěma koncerty v pražské O2 areně 16. a 30. ledna velký návrat do Česka.

„Opravdu jsem zvědav, jestli mě na koncert pozve. Velmi by mě to potěšilo,“ přiznal Drobný, že by ji chtěl vidět. A když Marika slavila 67. narozeniny na lodi na Vltavě, prozradili jsme Gombitové Drobného přání a dali jsme jí jeho číslo.

Chvilku nevěřícně koukala a potom řekla: „Promyslím si to.“

V roce 1980 byl Milan s Marikou na zájezdě ve Vietnamu a Laosu. A tam spolu prožili nezávazný šestinedělní románek. Jen pár týdnů po návratu domů měla Marika autonehodu, po které ochrnula a skončila na vozíku.

„Byl jsem zrovna v Rusku, když mi volali tu tragickou zprávu s tím, že prý to chce Marika vzdát a skončit se životem. Jak jsem se vrátil, hned jsem za ní jel do nemocnice,“ rozpovídal se Drobný u Dračích jezer na Šumavě, kde byl s manželkou na kole.

Bolelo to...

„Vím, že je teď Marika v Praze, tak si tady promítám v duchu film,“ upřesnil zpěvák. „Zažila jsem toho opravdu hodně, samozřejmě, že mě to někdy i bolelo, a dokonce jsem přemýšlela, jestli by nebylo lepší to všechno skončit. Myslím si, že ve stavu, ve kterém jsem se ocitla, je to normální,“ přiznala Marika černé myšlenky.

Primář v nemocnici na Drobného naléhal, aby Mariku nelitoval. „A tak jsem na ni vlastně křičel. Co si to vůbec dovoluje přemýšlet o tom, že by odešla a ublížila všem, kteří ji mají rádi. Slíbila mi, že se pokusí dál žít a možná i zpívat,“ vzpomněl Drobný, který se od této návštěvy s Marikou nesetkal.

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivní zpověď Gombitové před koncerty v Česku: Mám u vás druhý domov! Hana Höschlová

„Nechce mě vidět, slyšet. Asi proto, abych si ji zachoval v paměti takovou, jaká byla. Chápu to, ale já bych byl opravdu rád, kdyby mě pozvala na jeden z koncertů, které jí upřímně moc přeju. Fandím jí,“ netajil se nyní Drobný. Sice má být v lednu s manželkou v Dominikánské republice, ale chce se na koncerty vrátit.

Fotogalerie
86 fotografií